Hlavní obsah

Basketbalisté Lakers vyhráli popatnácté doma a vedou NBA

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers porazili v nedělním utkání NBA 100:86 Portland a zaznamenali patnácté domácí vítězství za sebou. Dostali se díky tomu do čela celé soutěže, protože nejlepší celky z Východní konference Boston a Cleveland v neděli prohrály.

Článek

I když sezóna ještě není ani v polovině, každé vítězství může mít velký význam pro boje v play-off. Jedním z důvodů, proč Lakers loni podlehli ve finále Bostonu, může být totiž i fakt, že Celtics měli v sérii výhodu domácího prostředí.

"Samozřejmě výhoda domácího hřiště pro play-off je hodně důležitá. Je náš velký cíl," uvedl kanonýr Kobe Bryant, jenž byl v pondělí s 26 body tradičně nejlepším střelcem Lakers. "Teď máme před sebou ještě pár domácích zápasů, které by nám mohly pomoci. Ale ještě to bude dlouhá cesta," dodal Bryant po šesté výhře Los Angeles za sebou.

Celtics zažívají těžké období

Clevelad a Boston překvapivě nestačily na týmy, které se pohybují u dna tabulky Východní konference. Úřadující šampioni z Bostonu prohráli 88:100 v New Yorku s Knicks, kteří je neporazili v minulých osmi vzájemných zápasech.

Celtics po vydařeném startu 27:2 zažívají nejtěžší období v sezóně, pondělní porážka byla jejich čtvrtá v šesti utkáních. "Musíme se dát dohromady. Mluvili jsme o tom spolu, řekli jsme si, co děláme dobře a co špatně. Jsme silná parta a jde jen o to, abychom překonali tohle období, protože jsme rozhodně lepší tým, než jaké výkony předvádíme," uvedl autor 31 bodů Paul Pierce.

Na straně vítězů se stejně střelecky dařilo Wilsonu Chandlerovi, jenž tak zaznamenal své kariérní maximum.

Cleveland vedl o 16 bodů, přesto prohrál

Cleveland podlehl 77:80 ve Washingtonu, ačkoli ve čtvrté čtvrtině vedl už o 16 bodů. Třicet bodů zaznamenal v dresu poražených Cavaliers hvězdný LeBron James, jenž se po zápase hodně zlobil na rozhodčí, že mu neuznali 2,3 sekundy před koncem vyrovnávací koš na 79:79.

Sudí Jamesovi odpískali při nájezdu na koš kroky. "Špatné rozhodnutí. Viděl jsem to po zápase znovu asi desetkrát a bylo to naprosto v pořádku," řekl novinářům čtyřiadvacetiletý James, podle nějž rozhodčí nechápou jeho specifický dvojtakt. "Chápu, že vypadá jako kroky, protože je pomalý, ale jinak je stejně plynulý jako u kohokoli jiného. Tohle je prostě můj typický způsob dvojtaktu a je podle pravidel," dodala jedna z největších hvězd NBA.

Pistons vyhráli posedmé za sebou

Rozhodčí v závěru utkání naopak pomohli jiné velké osobnosti NBA Allenu Iversonovi z Detroitu. Ten si připsal rozhodující koš na palubovce Los Angeles Clippers necelých pět sekund před koncem, poté co domácí Al Thornton zblokoval jeho míč směřující do koše a rozhodčí odpískali technický koš. Pistons i díky tomu vyhráli 88:87 a připsali si sedmé vítězství za sebou.

"Podle toho, že dáte rozhodující koš, který ani nespadne dovnitř, poznáte, že nemáte zrovna ideální střelecký den," poznamenal Iverson, jenž si připsal 18 bodů.

Střelcem dne byl v NBA Dwight Howard z Orlanda, ale jeho 39 bodů nestačilo na Toronto, které vyhrálo 108:102.

NBA:
LA Clippers - Detroit 87:88, LA Lakers - Portland 100:86, Memphis - Dallas 102:82, New York - Boston 100:88, Toronto - Orlando 108:102, Washington - Cleveland 80:77.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články