Hlavní obsah

Krize Bostonu trvá, před šlágrem NBA s Clevelandem prohrál i doma

NEW YORK

Basketbalistům Bostonu nepomohla ukončit současnou krizi ani výhoda domácího prostředí. Ve středu Celtics prohráli před vlastními fanoušky s Houstonem 85:89 a po fantastickém vstupu do sezóny teď zažívají složité období, během něhož z osmi zápasů šest prohráli. Doma vyšli naprázdno teprve podruhé v sezóně. Když se jim to 14. listopadu přihodilo proti Denveru poprvé, následovala rekordní šňůra 19 vítězství.

Článek

Houston přitom hrál bez zraněného kanonýra Tracyho McGradyho a po sérií pěti porážek za sebou na palubovkách soupeřů. Krize Celtics byla ale hlubší a jejich mizérie vyvrcholila v poslední čtvrtině, ve které dali jen 11 bodů.

"Už během posledního oddechového času bylo na jejich očích vidět, že ve výhru nevěří," konstatoval trenér obhájců titulu Doc Rivers. Hvězda jeho týmu Kevin Garnett však věří, že se karta brzy znovu obrátí. "Nikdy jsme neřekli, že to v téhle sezoně půjde samo, i když to někdy tak vypadalo. Máme ale velmi, velmi kvalitní tým. A máme na to, abychom tuhle bouři ustáli," řekl autor 18 bodů.

Hned v dalším utkání ale čeká šampiony těžký test, v pátek bude totiž jejich soupeřem domácí Cleveland s LeBronem Jamesem. Cavaliers převzali po Bostonu nadvládu nad Východní konferencí a ve středu ji v generálce na šlágr potvrdili dalším domácím vítězstvím 111:81 nad Charlotte. Před vlastními diváky ještě neprohráli žádný z 18 zápasů v sezoně a Bostonu budou chtít vrátit porážku 85:90 z prvního vzájemného utkání.

"Tam nás dostali. Teď jsme na řadě my, přišel čas odplaty," těšil se na páteční zápas Mo Williams. "Bude to jiný zápas. Těšíme se. Jestli chceme být nejlepší, musíme je porazit. Zatím je to pořád Boston, než po něm někdo nepřevezme korunu. Že prohráli pár zápasů, to nic neznamená. Vsadím se, že v pátek nebudou vůbec odevzdaní," řekl James, který stihl proti Charlotte nastřílet 21 bodů, než proseděl celou poslední část na lavičce.

Cavaliers se o vedení v NBA přetahují s Los Angeles Lakers, kteří vyhráli 114:106 na palubovce Golden State a mají v čele soutěže totožnou bilanci. O 28. vítězství v sezoně se zasloužil hlavně Pau Gasol s 33 body, k nimž přidal 18 doskoků, což je jeho osobní rekord.

Reklama

Související témata: