Hlavní obsah

Snooker: Šašek a barvoslepé Psycho míří do Prahy

PRAHA

Špičkoví světoví hráči snookeru Mark Selby a Peter Ebdon sehrají v Praze dvě exhibice v rámci Bitvy králů 2. Už 5. a 6.března 2009 od 19:00 předvede v pražské Sparta Aréně Podvinný Mlýn své umění jeden z nejtalentovanějších snookerových hráčů poslední doby, Šašek z Leicesteru - Mark Selby.

Foto: e-snooker.cz

Mark Selby

Článek

Spolu s ním se do Prahy poprvé podívá i jeho pravý opak, hráč který své emoce více než pevně kontroluje, barvoslepé Psycho - Peter Ebdon.

Dva zápasy hrané do prvních šesti her díky těmto hráčům slibují výjimečnou podívanou. Mark Selby exhibice miluje a velice rád baví diváky. Jeho vystoupení jsou vždy plná humoru, ale stejnou měrou předvádí proč je 4. ve světovém žebříčku v tomto velice těžkém kulečníkovém sportu.

"Psycho" baví diváky

Stejně tak i Peter Ebdon. I přes handicap barvosleposti patří mezi elitní top 16 hráčů světa. Uvolněná atmosféra exhibice v něm rozpoutává prvotřídního divadelníka. "Psycho" baví diváky po celém světě nejen svou dokonalou hrou, ale též dalšími počiny, jako například zpěvem či účinkováním v televizních show.

Peter Ebdonfoto: e-snooker.cz

"Do České republiky se velice těším," řekl Mark Selby. "Slyšel jsem o prvním úspěchu Bitvy králů a o výborném publiku, které se často nevídá. Atmosféra prý byla naprosto neuvěřitelná. Cítím velký závazek, protože Česká republika má evidentně silný snookerový potenciál a já bych si moc přál, aby mé vystoupení u vás inspirovalo další fanoušky a hráče, a pomohlo opět zvýšit popularitu tohoto sportu."

Selby i Ebdon se představí na Masters

Mark Selby se českým fanouškům předvede již nyní prostřednictvím televizní obrazovky. Na nadcházejícím turnaji Masters, který začíná již v neděli, se pokusí obhájit loňský titul z nejprestižnějšího pozvánkového podniku světa. V akci bude i druhý aktér Bitvy králů 2 Peter Ebdon.

Mark Selby se raduje z vítězství na Mastersfoto: e-snooker.cz

Po úspěšném uvedení první snookerové exhibice Bitva králů v listopadu 2008, na které vystoupil aktuální mistr světa a britská kontroverzní celebrita Ronnie O´Sullivan spolu s mladým Australanem Neilem Robertsonem, do České republiky opět zavítá to nejlepší, co špičkový profesionální snooker momentálně nabízí.

Vstupenky v cenách od 750 Kč jsou v prodeji v síti Ticketstream.cz.

Reklama