Hlavní obsah

Házenkáři na úvod Novoročního poháru porazili Slováky

PLZEŇ/PRAHA

Čeští házenkáři porazili v Plzni na úvod Novoročního turnaje, na němž se představí tři účastníci blížícího se mistrovství světa, reprezentaci Slovenska 26:22. Nejlepším střelcem zápasu byl se sedmi góly jindy defenzivní specialista Daniel Kubeš.

Článek

Domácí brzy přišli o pilíř defenzívy Aloise Mráze, kterému lékaři museli zašít roztržený ret. "Měli jsme problém poskládat sestavu. Lojza Mráz má osm štychů. I na velkém turnaji se ale může stát, že několik stabilních hráčů vypadne. A musíme se s tím vyrovnat. Nebyl to žádný pěkný zápas. Jsem spokojený s obranou i nasazením," řekl po zápase ČT trenér Martin Lipták.

V prvním poločase trápil české střelce třiatřicetiletý brankář Richard Štochl, jeho jmenovec Petr v domácí brance si také připsal několik kvalitních zákroků. Do šaten šly oba celky za stavu 12:10.

Po přestávce se v ofenzívě prosazoval zejména Daniel Kubeš, jenž obvykle plní zejména obranné úkoly. V závěru znovu spoluhráče podržel Petr Štochl a domácí vedení udrželi do závěrečného hvizdu.

Po středečním zápase hvězd německé bundesligy byl na střídačce nachlazený kanonýr Kielu Filip Jícha. Nejlepší český házenkář posledních let přijel těsně před zápasem a po domluvě s trenérem odpočíval.

V pátek Češí opět v Plzni změří síly od 16:00 s Maďary.

Druhý český výběr porazil na turnaji v Paříži Katar 29:26. Nejlepším střelcem byl s devíti góly Hrstka.

Novoroční pohár:
Česko - Slovensko 26:22 (12:10)
Sestava a branky ČR: P. Štochl, Galia - Nocar 3, Mičkal, Zdráhala 4, Vraný 4, Kubeš 7, Jícha, Filip, Sobol 2, Hynek, Říha, Mráz 2, Sklenák 4.
Nejvíce branek SR: T. Stranovský 6, M. Stranovský 5/2, Valo 5.
Rozhodčí: Kohout, Novák. Sedmimetrové hody: 1/0 - 2/2. Vyloučení: 2:3. Diváci: 500.
Maďarsko - Polsko 30:27 (16:16).
Turnaj házenkářů v Paříži:
Česko - Katar 29:26 (12:12)
Sestava a branky Česka: Krupa, Mrkva, Petržala - Hrstka 9/2, Landa 2, Mika, Hradil 2/1, Bečvář 1, Šíra, Stehlík 4, Kotrč 1, Číp 3, Linhart 3, Řezníček 2, Horák 1, Prachař 1.
Nejvíce branek Kataru: Hadžálí 5, Hádí 4. Rozhodčí: Borroti, Guignart (oba Fr.). Sedmimetrové hody: 6/3 - 4/1. Vyloučení: 6:6. Diváci: 700.
Srbsko - Island 31:28

Reklama

Související témata: