Hlavní obsah

Basketbalistky Brna posílí německá pivotka Fröhlichová

BRNO

Basketbalistky Gambrinusu Sika Brno posílí německá pivotka Linda Fröhlichová, která uzavřela v týmu českých mistryň kontrakt do konce května 2010. Devětadvacetiletá hráčka v úterý v novém působišti absolvovala první trénink. Pokud se podaří vyřídit všechny formality, měla by se 190 cm vysoká pivotka představit už ve středečním ligovém utkání v Táboře.

Článek

"Fröhlichovou jsme angažovali hlavně kvůli závěru Evropské ligy. Z našeho pohledu jsou nyní stěžejní osmifinálové zápasy s francouzským Bourges. Slibujeme si od ní zvýšení agresivity v podkošových soubojích, dravost v doskakování a hlavně zlepšení obranné hry," řekl ČTK manažer basketbalistek Brna Jiří Hamza.

"Nabídka z klubu, který patří k nejlepším evropským celkům v posledních deseti letech, byla lákavá. Je pro mě novou motivací a ráda bych pomohla k postupu do čtvrtfinále Evropské ligy," uvedla německá hráčka.

Naposledy působila Fröhlichová v týmu dalšího účastníka Evropské ligy Broker Košice, kde jí na konci roku vypršela smlouva. V základní skupině odehrála šest zápasů s bilancí 13 bodů na utkání.

Od roku 1998 studovala pět let v USA, kde hrála za univerzitní tým v Las Vegas. V roce 2002 ji draftoval tým New York Liberty do zámořské WNBA, kde postupně prošla kluby Phoenix Mercury, Charlotte Sting, Indiana Fewer a v minulé sezoně hrála v Sacranentu Monarchs.

V Evropě hrála Fröhlichová i v italském Roveretu, ve Spartaku Moskva, kterému v roce 2006 pomohla k vítězství v Evropském poháru, a ve Fenerbahce Istanbul.

Reklama