Hlavní obsah

Basketbalistům Dallasu nepomohlo k výhře ani 44 bodů Nowitzkého

NEW YORK

Ani 44 bodů jejich největší hvězdy Dirka Nowitzkého nepomohlo v úterý basketbalistům Dallasu k vítězství v NBA v Denveru. Mavericks prohráli 97:99 a připsali si třetí porážku za sebou.

Článek

Domácí Nuggets promarnili v průběhu zápasu sedmnáctibodový náskok a dovolili Nowitzkému 19 sekund před koncem srovnat, z výhry se však nakonec radovali díky proměněným trestným hodům Chaunceyho Billupse. Navrátilec z Detroitu se dvakrát nemýlil 2,2 sekundy před koncem čtvrté čtvrtiny.

Hráči Dallasu se s porážkou těžko smiřovali, protože podle nich blok jejich spoluhráče Jasona Terryho při Billupsově střele faulem nebyl. "Jason tam šel správně a on (Billups) vykopnul nohu dopředu. Přitom lidé z vedení ligy nám říkali, že když v této sezoně vykopnete nohu, je to automaticky ofenzivní faul. Takže je to teď pro nás těžké přijmout," uvedl Nowitzki.

V Denveru však měli na rozhodující moment odlišný názor. "Oni sice říkají, že vykopnul nohu, ale sám Dirk to dělá pořád. Tak to prostě je a kontakt tam byl," řekl rozehrávač Nuggets Anthony Carter.

Dařilo se hvězdám

Spolu s německým pivotem Nowitzkým se v úterý v NBA dařilo střelecky i dalším hvězdám, které se mohly navíc radovat z vítězství. Kobe Bryant z Los Angeles Lakers zaznamenal 33 bodů včetně trojky 27 sekund před koncem a pomohl nejlepšímu týmu tabulky k výhře 105:100 nad Houstonem.

Tahoun Clevelandu LeBron James se v duelu proti Memphisu rozjížděl relativně pomaleji, v prvním poločase nastřílel devět bodů, nakonec však dosáhl na druhý triple-double v sezoně. Čtyřiadvacetiletý kanonýr zaznamenal 30 bodů, 11 doskoků a deset asistencí a přispěl k vítězství 102:87.

V utkání v Sacramentu přepsali historické tabulky hráči Orlanda, kterým k vítězství 139:107 pomohlo 23 úspěšných trojkových pokusů. Překonali tak téměř čtyři roky starý rekord Toronta, které v březnu roku 2005 nastřílelo Philadelphii 21 trojek. Basketbalisté Orlanda vyslali na koš soupeře celkem 37 střel zpoza oblouku, byli tedy úspěšní z 62 procent.

NBA:
Denver - Dallas 99:97, Detroit - Charlotte 78:80, Houston - LA Lakers 100:105, Memphis - Cleveland 87:102, Minnesota - Miami 96:99, Phoenix - Atlanta 107:102, Sacramento - Orlando 107:139.

Reklama