Hlavní obsah

Atletka Kašpárková pomohla basketbalistkám Valosunu k vítězství

Bývalá mistryně světa v trojskoku Šárka Kašpárková pomohla při své basketbalové premiéře Valosunu Brno k vítězství v lize nad Slovankou 88:85, po němž se její tým posunul na třetí místo v tabulce.

Článek

Úspěšná atletka dnes zasáhla do hry poprvé a naposledy v osmé minutě za stavu 17:16. Sedmatřicetiletá Kašpárková zaskočila na tři minuty za americkou pivotku Millerovou, která měla na svém kontě čtyři osobní chyby. Bronzová olympijská medailistka z Atlanty vstřelila jeden koš, připsala si při bránění dva fauly a hřiště opustila za stavu 28:22 ve prospěch Valosunu.

"Byla jsem překvapená, když mi trenér řekl, abych šla na hřiště. V úvodu zápasu jsem to nečekala. Asi sehrálo roli to, že Millerová měla tolik osobních chyb," uvedla po utkání Kašpárková.

Zbytek zápasu už strávila na lavičce náhradnic. Trenér Zdeněk Hummel ji znovu do hry neposlal, neboť jeho svěřenkyně si v závěru po chybách utkání zbytečně zkomplikovaly. "Zápas jsem si ale i na lavičce užila. Je to zcela jiný pohled. Na hřišti mě spíše dirigovaly spoluhráčky. A můj koš byla spíše náhoda," řekla atletka, která zatím raději brání. "Pohyb v útoku mi dělá problémy, neboť ještě neznám dokonale naše herní signály," přiznala.

Kašpárková, která působí ve Valosunu jako kondiční trenérka, vypomohla týmu kvůli množství zraněných hráček. Kouč Hummel s ní počítá pro zbytek sezony. Někdejší atletická šampionka si neláme hlavu s názory některých trenérů, že znehodnocuje ligu. "Zahrála jsem si se spoluhráčkami na tréninku a vzhledem ke zraněním v našem týmu jsem připravena zaskočit na chvíli na hrací plochu. Ale rozhodně nejsem žádná opora. Spíše jsem ráda, že si mohu zahrát. Nebýt skvělého přijetí spoluhráček, tak bych zřejmě ligu nehrála," prohlásila Kašpárková.

Valosun sesadil na závěr základní části z třetího místa Trutnov, který podlehl na hřišti vedoucího USK Praha. Právě vysokoškolačky se v sobotu v dohrávce 16. kola utkají s mistrovským Gambrinusem Brno o to, kdo vstoupí do nadstavbové části z prvního místa. Boje ve čtyřčlenné skupině A1 a šestičlenné A2 začnou ve středu 21. ledna.

Liga basketbalistek - 18. kolo:
Karlovy Vary - Strakonice 80:91, Valosun Brno - Basket Slovanka 88:85, BK Tábor - Gambrinus Brno 48:109, USK Praha - Trutnov 86:58, Hradec Králové - Sparta Praha 80:64.

Reklama