Hlavní obsah

San Antonio zdolalo v NBA Lakers, rozhodl Masonův trestný hod

NEW YORK

Jediný bod rozhodl středeční zápas NBA, v němž San Antonio zvítězilo nad nejlepším celkem Západní konference Los Angeles Lakers 112:111. Dramatickou zápletku duelu vedoucích týmů Jihozápadní a Pacifické divize vyřešila deset vteřin před koncem střela Rogera Masona a následný proměněný trestný hod, poněvadž domácí basketbalista byl při své akci faulován.

Článek

Lakers přitom v poslední čtvrtině reprízy loňského konferenčního finále dotáhli jedenáctibodovou ztrátu a dvanáct sekund před koncem je poslala do vedení trojka Kobeho Bryanta, s 29 body nejlepšího střelce zápasu. Na soupeřův poslední koš však už hosté neodpověděli, jelikož rozhodčí odpískali Trevoru Arizovi kroky.

Rozhodující šestce předcházel faul Dereka Fishera na Masona při střelbě, trenér poražených Phil Jackson však pochyboval, že šlo o nedovolený zákrok. "Mason převzal míč a pak tam byla kolize. Ale nevím, jestli ji zavinil Fisher, nebo on," řekl Jackson po těsné prohře Lakers.

V Dallasu vyhráli hostující New Orleans Hornets 104:97 a ústřední postavou byl hráč vítězů Chris Paul, jenž si připsal čtvrtý triple-double v sezóně za 33 bodů, 11 asistencí a deset doskoků. Navíc ještě dokázal soupeři sedmkrát sebrat míč.

Zápas mezi Golden State a Sacramentem rozhodlo až třetí prodloužení, po 63 minutách zvítězili o dva body hostující Kings. Hráči dohromady nastříleli 268 bodů, nejpřesnější mušku měl autor 35 bodů domácího celku Jamal Crawford, který jako jediný odehrál přes hodinu čistého času.

Reklama