Hlavní obsah

Kouč Bobrovský prý odchází od reprezentace basketbalistek

PRAHA

Po jedenácti letech se chystá trenér Jan Bobrovský opustit ženskou basketbalovou reprezentaci, s níž vybojoval zlatou a stříbrnou medaili na mistrovství Evropy. Podle České televize by se jeho nástupcem měl stát Milan Veverka, který působí jako asistent Bobrovského v mistrovském týmu Gambrinus Brno.

Článek

Změna na lavičce národního družstva má být oznámena na pondělní tiskové konferenci.

Zatím nikdo nechce Bobrovského odchod potvrdit. "Nemohu na toto téma dát žádný komentář. Všechno se dozvíte v pondělí na tiskové konferenci," řekl deníku Sport předseda České basketbalové federace Zdeněk Zajíček.

Třiašedesátiletý kouč naposledy vedl české basketbalistky na olympijských hrách v Pekingu, kde jeho svěřenkyně skončily po čtvrtfinálové porážce s Austrálií na sedmém místě. Proti aténské olympiádě si jediný český kolektiv pod pěti kruhy pohoršil o dvě příčky.

Největší úspěchy s týmem slavil Bobrovský v letech 2003 a 2005, kdy basketbalistky vybojovaly na evropském šampionátu stříbrné medaile a titul. Gambrinus Brno pod jeho taktovkou vládne české lize už třináct sezon, v roce 2006 vyhrál i Evropskou ligu.

Na letošním kontinentálním mistrovství v Lotyšsku už má vést národní tým Veverka, jenž byl Bobrovského asistentem v brněnském klubu v letech 1999 až 2006 a loni se do této funkce vrátil. Mezitím koučoval elitní ruský klub Jekatěrinburg a zároveň švédskou ženskou reprezentaci.

Reklama