Hlavní obsah

Ve šlágru NBA nedali basketbalisté Lakers šanci Clevelandu

NEW YORK

Souboj nejlepších týmů NBA vyzněl v pondělí jasně pro Los Angeles Lakers, kteří na domácí palubovce porazili Cleveland 105:88. Lídr Západní konference sice v poločase prohrával o jeden bod, na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny ale soupeři odskočil na 13 bodů a cenný skalp už si nenechal ujít.

Článek

Duel měl být také soubojem největších hvězd NBA Kobeho Bryanta a LeBrona Jamese. Tahouna domácích nevyvedl z míry ani vykloubený prst z úvodu zápasu na ruce, kterou střílí, a zaznamenal celkem 20 bodů. To James nasbíral ještě o tři body více, ale celkově se mu střelba z pole příliš nevedla také proto, že na něj kouč Phil Jackson nasadil jako obránce právě Bryanta. Navíc neměl James tentokrát takovou oporu ve svých spoluhráčích jako Bryant. Cleveland tak ztratil pozici vedoucího týmu Východní konference, na němž je nyní Orlando.

V dalším souboji dvou předních týmů se dařilo obhájcům titulu z Bostonu, kteří si poradili s Phoenixem 104:87. Svého soupeře zničili už v prvním poločase. Vedení o třicet bodů pak mohli jistit hráči z lavičky.

Boston se po skvělém začátku sezony a následném hluchém období opět zvedl a vyhrál pátý zápas za sebou. "Máme stále hlavy nahoře, neztratili jsme sebevědomí a jsme pořád úřadující šampioni. Jen je potřeba si zapamatovat, jaký jsme tým," varoval své budoucí soupeře Paul Pierce, jenž v pondělí zaznamenal vedle 12 bodů také osm asistencí a stejný počet doskoků.

NBA:
Atlanta - Toronto 87:84, Boston - Phoenix 104:87, Charlotte - San Antonio 84:86, Golden State - Washington 119:98, Houston - Denver 115:113, LA Clippers - Minnesota 86:94, LA Lakers - Cleveland 105:88, Memphis - Detroit 79:87, New Orleans - Indiana 103:100, New York - Chicago 102:98, Philadelphia - Dallas 93:95, Portland - Milwaukee 102:85.

Reklama

Související témata: