Hlavní obsah

Prostějovským volejbalistkám hladká výhra na postup nestačila

Ani hladké vítězství 3:0 nad Murcií nestačilo volejbalistkám Prostějova k postupu do play off Ligy mistryň. Hanačky obsadily v tabulce třetí místo, ale v porovnání se soupeři na třetích příčkách v dalších skupinách měly bilanci setů horší než Postar Bělehrad, polská Muszyna a ruské Odincovo. A ze třetích míst mohly postoupit maximálně tři týmy.

Článek

"Bohužel i takový je sportovní život. V posledním kole hrály všechny výsledky zbývajících soupeřek proti nám. Kalkulovali jsme s tím, že rumunské Galati zdolá Muszynu, nebo si alespoň Amstelveen poradí s Odincovem. Nevyšel však ani jeden zápas. Ale navzdory těsnému vyřazení jsem s prvním naším vystoupením v Lize mistryň spokojený," řekl trenér volejbalistek Prostějova Miroslav Čada.

K postupu chyběl Prostějovu, který startoval v soutěži na divokou kartu, jediný vítězný set. Soutěž zakončil s bilancí tří vítězství a tří porážek.

Podepsal se na tom mimo jiné těžký los. Ten Hanačkám přisoudil do skupiny horkého favorita na celkové vítězství Dynamo Moskva, který ztratil v základní skupině jediný set právě s Prostějovem. Podobně suverénně si vedlo jen ve skupině E italské Pesaro, které ztratilo dva sety. Ve zbývajících třech skupinách byla situace mnohem vyrovnanější.

Druhým rozhodujícím faktorem byl zápas prvního kola v Murcii. Pouze k tomuto utkání nastoupil španělský celek v takřka kompletním složení a uhrál navzdory porážce dva sety. Na klub pak dolehla ekonomická krize, zbytek soutěže odehrál ve značně oslabené sestavě a nezískal už ani set.

"Zkušenosti, které jsme ale v této soutěži získali, jsou nesmírně cenné. Nyní se už soustředíme na závěrečnou část Českého poháru a extraligu. Naším cílem je obě soutěže vyhrát," nastínil Čada nejbližší plány.

Reklama