Hlavní obsah

James rozhodl v poslední sekundě o výhře Clevelandu

NEW YORK

Přesnou střelou se závěrečnou sirénou rozhodl LeBron James o vítězství basketbalistů Clevelandu v pátečním utkání NBA na hřišti Golden State. Pod výhru nejlepšího týmu Východní konference 106:105 se podepsal celkem 32 body a byl nejlepším střelcem zápasu.

Článek

Rozhodující koš za zvuku sirény dala čtyřiadvacetiletá hvězda poprvé v kariéře. "Je to úžasný pocit, když tam ten míč letí a ozve se siréna a oni nemají šanci s tím něco udělat. Přál bych to zažít každému. Je to neskutečné," liboval si James, který zaznamenal také devět doskoků a osm asistencí.

Domácím nepomohl k úspěchu ani návrat rozehrávače Monty Ellise, jenž zmeškal 43 zápasů kvůli zranění kotníku z nehody na motocyklu. S 20 body byl druhým nejlepším střelcem týmu.

Zápas Los Angeles Clippers s Oklahomou City se změnil v přestřelku dvou mladíků, z které vyšel vítězně hostující Kevin Durant, jenž si 46 body vytvořil osobní rekord. Z výhry 107:104 se však radovali hráči Clippers včetně dvacetiletého ligového nováčka Erika Gordona, který nastřílel v životním zápase 41 bodů. Stejně starý Durant korunoval svůj výkon 15 doskoky a díky 24 proměněným trestným hodům vytvořil klubový rekord. "Pocit je to skvělý, ale radši bych vyhrál zápas, i kdybych dal jen 15 bodů," uvedl druhý hráč předloňského draftu, jenž hrál se speciální ochranou na pochroumaném rameni.

Toronto přerušilo sérii proher

Zranění kolena nedovolilo dohrát houstonskému pivotovi Jao Mingovi utkání na hřišti Indiany, která oslabeného soupeře zdolala 107:102. Ming vynechal celý druhý poločas a jeho náhradníkovi Dikembe Mutombovi zápas nevyšel. "Měl to těžké, protože oni hrají hodně aktivně. Chodili až do koše," uvedl kouč hostů Rick Adelman na adresu dvaačtyřicetiletého veterána.

Toronto přerušilo výhrou v Chicagu 114:94 sérii sedmi porážek. Nejlepší střelcem vítězů byl s 23 body Španěl José Calderon, který proměnil všechny čtyři trestné hody a celkem má na kontě už 83 úspěšných šestek za sebou. Rekordmanem NBA je Michael Williams, jenž se v roce 1993 v dresu Minnesoty nemýlil při 97 trestných hodech v řadě.

Memphisu nepomohla z bídy ani změna trenéra. Pár hodin po odvolání Marka Iavaroniho podlehli Grizzlies pod vedením asistenta Johnnyho Davise v New Yorku 88:108 a připsali si osmou porážku za sebou.

NBA:
Atlanta - Milwaukee 117:87, Charlotte - Phoenix 98:76, Chicago - Toronto 94:114, Detroit - Dallas 91:112, Golden State - Cleveland 105:106, Indiana - Houston 107:102, LA Clippers - Oklahoma City 107:104, Minnesota - New Orleans 116:108, New York - Memphis 108:88, San Antonio - New Jersey 94:91.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články