Hlavní obsah

Spiknutí, rozčilovali se po prohře házenkáři Německa

ZADAR/PRAHA

Skandální průběh mělo nedělní utkání házenkářského mistrovství světa mezi Německem a Norskem. Obhájci titulu prohráli se skandinávským týmem o jediný gól a nyní musejí v úterý porazit evropské šampióny Dány. Jinak bude semifinále bez nich. Po zápase v chorvatském Zadaru se na slovinské rozhodčí chtěl sápat trenér Heiner Brand.

Článek

Ti totiž v poslední minutě necitlivě dvakrát vrátili rozehrávku Němců, aniž by zastavili čas. A mistrům světa se nepodařilo vstřelit vyrovnávací gól na 25:25. Branka by je posunula mezi nejlepší čtyřku šampionátu... Norové by měli nedostižnou tříbodovou ztrátu a Polsko s Němci prohrálo v základní skupině 23:30.

Nyní Němce čeká těžký úkol. Dánové vedou druhou čtvrtfinálovou skupinu s šesti body o bod před obhájci titulu. Třetí Polsko a čtvrté Norsko mají čtyři body. V úterý hrají oba celky spolu a vítěz má velkou šanci postoupit do semifinále. Pokud Němci s Dány remizují (zápas začíná v 17:30), postoupí oba týmy do sobotního semifinále. Pokud Němci prohrají, utkají se od 20:30 Poláci s Nory o semifinále. Z druhé skupiny si už postup zajistili Francouzi a domácí Chorvaté.

Navíc Brand nemůže počítat se špílmachrem a kapitánem týmu Michaelem Krausem, který má přetržené vazy v levém kotníku. „Ve výskoku do mě soupeř strčil a já pak špatně dopadl,“ uvedl Kraus, který se už během pondělka vrací do Německa. Svalové problémy v pravém stehně má i kanonýr Pascal Hens. Němci měli problémy s přehnaně tvrdou (a rozhodčími netrestanou) hrou soupeře i v předchozím duelu proti Srbsku, který skončil remízou.

Němci nemohou přijít na jméno slovinským sudím Nenadu Krstičovi a Peteru Ljubičovi. „Je to na zvracení! Nevím, co proti nám Němcům mají. Možná si myslí, že proti mistrům světa mohou takhle pískat. Je to spiknutí!“ nebral si servírky Hens. Šestapadesátiletý Brand se po závěrečném hvizdu s napřaženou pěstí sápal po rozhodčích, vše si v poslední chvíli rozmyslel. „Byl jsem rozčílený, ale nic bych jim neudělal. Nikdy jsem nikoho nepraštil, chtěl jsem se jen odreagovat,“ citují Branda stránky německé televize DSF.

Reklama

Související témata: