Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha v závěru sezóny posílí Salesová

PRAHA

Američanka Nykesha Salesová posílí pro zbytek sezóny tým basketbalistek ZVVZ USK Praha. Dvaatřicetiletá křídelní hráčka, která před třemi lety pomohla konkurenčnímu Gambrinusu Brno k vítězství v Eurolize, se k vysokoškolačkám připojí během února poté, co Pražanky odehrají první kolo play off Evropské ligy proti Spartaku Moskva. Po něm totiž v USK skončí další americká střelkyně Swin Cashová, kterou čeká operace zad.

Článek

Proto vedení týmu z Folimanky sehnalo náhradu v podobě Salesové. "Smlouvu jsme s ní podepsali do konce letošní sezony," uvedl na internetových stránkách klubu manažer týmu Marek Kučera.

Salesová, 183 centimetrů vysoká hráčka, která letos krátce působila v lotyšském celku SK Cesis hrajícím v Evropském poháru FIBA, by měla USK pomoci zvýšit střeleckou produktivitu. Šestinásobná účastnice utkání hvězd WNBA si v zámořských celcích Orlanda a Connecticutu držela průměr kolem 14 bodů na utkání. Minulý rok však ve WNBA nehrála.

Vedení USK se Salesovou počítá především jako s posilou na play off v české lize, postup v Eurolize přes ambiciózní Spartak Moskva by totiž byl prvotřídní senzací.

Reklama