Hlavní obsah

Basketbalisté Lakers překvapivě prohráli doma s Charlotte

Basketbalisté Los Angeles Lakers překvapivě nestačili v domácím prostředí na Charlotte a po prohře 110:117 přišli o pozici nejlepšího týmu NBA. Dramatické utkání muselo rozhodnout až druhé prodloužení. V tom už nehrála největší hvězda domácích Kobe Byant, který se poprvé v sezóně vyfauloval a k 38 bodům už další přidat nemohl.

Článek

Hráčům Charlotte se proti Lakers v poslední době nebývale daří, v úterý zvítězili již v pátém z šesti vzájemných zápasů. Ve Východní konferenci jsou přitom mimo postupové příčky do play-off. Lakers dokázali v normální hrací době vymazat v závěrečných dvou minutách sedmibodové manko, podobný kousek se podařil týmu Bobcats v prvním prodloužení.

Stejným výsledkem zdolal doma Cleveland Sacramento a tahoun domácích LeBron James si připsal dvacátý triple-double v kariéře. Ještě lepší výkon ale předvedl jeho spoluhráč Mo Williams, jenž stále může doufat, že si po Jamesově boku zahraje v exhibičním Utkání hvězd. Do koše Sacramenta nasázel 43 bodů, což je jeho maximem v NBA. Navíc přidal osm doskoků a 11 asistencí.

"Uvidíme, byl by to skvělý pocit. Ale určitě z toho nebudu mít špatné spaní," komentoval Williams své šance dostat se do konečné nominace.

NBA:
Cleveland - Sacramento 117:110, LA Lakers - Charlotte 110:117 po druhém prodl., Memphis - Denver 85:100, Orlando - Indiana 135:111, Utah - San Antonio 100:106.

Reklama