Hlavní obsah

House pomohl osmi trojkami k deváté výhře basketbalistů Bostonu

Basketbalisté Bostonu porazili ve středečním utkání NBA Sacramento 119:100 a připsali si deváté vítězství za sebou. Velký podíl na výhře měl náhradník Eddie House, jenž proměnil osm z devíti trojkových pokusů a vytvořil si tak své osobní maximum.

Článek

Třicetiletý House nastřílel ve třech z posledních čtyř zápasů minimálně sedm trojek a fanoušci i jeho spoluhráči hlasitě volají po tom, aby byl pozván do soutěže "trojkařů" pro Utkání hvězd. "Musí tam být. Tahle tisková konference má jediné téma: Paul Pierce a Kevin Garnett říkají, že by se měl Eddie House zúčastnit soutěže ve střílení trojek," uvedl po utkání Garnett.

Autor 24 bodů House však zůstává nad věcí. "Když mě pozvou, super. Když ne, tak budu mít aspoň volný víkend," uvedl hráč, jenž má v této sezoně průměr 4,6 trojky na zápas.

Jeho střelecká potence z prostoru za tříbodovým obloukem přiváděla soupeře k zoufalství. "Kéž bych mohl na hřiště hodit síť a udržet ho tak pod jeho košem," povzdechl si s nadsázkou kouč Sacramenta Kenny Natt.

V utkání Miami proti Washingtonu měla domácí hvězda Dwyane Wade nadosah ceněný triple double, dala však raději přednost odpočinku. Nejlepší střelec soutěže během tří čtvrtin nasbíral 14 bodů a shodně devět asistencí a doskoků, v rozhodnutém utkání už ale nepokračoval. "Vítám každou příležitost k oddychu," uvedl Wade po vítězství 93:71.

Basketbalisté Charlotte prohráli 74:88 v Portlandu už bez svého nejlepšího střelce Geralda Wallace, jenž utrpěl těžké zranění v předchozím utkání na palubovce Los Angeles Lakers. Wallace má po faulu Andrewa Bynuma zlomené žebro a ze 30 až 40 procent nefunkční levou plíci. Minimálně 48 hodin musí zůstat v nemocnici na pozorování.

Basketbalová NBA:
Boston - Sacramento 119:100, Dallas - Golden State 117:93, Houston - Philadelphia 93:95, Indiana - Milwaukee 107:99, LA Clippers - Chicago 75:95, Miami - Washington 93:71, Minnesota - Detroit 89:98, New Jersey - Toronto 106:107, New Orleans - Denver 94:81, New York - Atlanta 112:104, Oklahoma City - Memphis 114:102 po prodl., Portland - Charlotte 88:74.

Reklama

Související témata: