Hlavní obsah

Basketbalista Bryant nastřílel v New Yorku 61 bodů

NEW YORK

Basketbalista Kobe Bryant nastřílel v pondělním utkání NBA 61 bodů a pomohl Los Angeles Lakers k vítězství 126:117 v New Yorku. Slavný kanonýr zároveň stanovil střelecký rekord Madison Square Garden od posledního stěhování této legendární haly a jejího čtvrtého otevření v roce 1968.

Článek

Třicetiletý Bryant stanovil ligové střelecké maximum v sezóně i díky stoprocentní úspěšnosti při trestných hodech, jichž proměnil rovných dvacet. Z pole trefil 19 z 31 pokusů.

Rekord v Madison Square Garden držel od prosince 1984 Bernard King s 60 body. Ze soupeřů domácích Knicks dosud nejvíce bodů nastřílel slavný Michael Jordan, který před čtrnácti lety dal v dresu Chicaga 55 bodů.

Bryant v NBA překonal šedesátibodovou hranici popáté, jeho rekordem je 81 bodů ze zápasu proti Torontu před třemi lety. "Když děláte to, co milujete, a navíc přijdou takovéhle momenty, je to požehnání," prohlásil hráč, který byl navíc v pondělí vyhlášen lednovou hvězdou Západní konference.

Bryant byl na zápas koncentrovaný

Po třech čtvrtinách měl Bryant na kontě už 46 bodů a v závěru zápasu i newyorští diváci mohutným skandováním "MVP" při jeho úspěšných akcích naznačovali, komu by měl znovu patřit titul nejlepšího hráče ligy. "Jsou prostě dny, kdy v něm něco bouchne. Dneska se to stalo," poznamenal trenér vítězů Phil Jackson.

Domácího basketbalistu Natea Robinsona upoutala už Bryantova soustředěnost na začátku zápasu. "Vždycky nás při nástupu na hřiště pozdraví, ale dneska poprvé neřekl vůbec nic. Byl nesmírně koncentrovaný. Hned jsme věděli, že se něco děje," prohlásil Robinson.

Lakers přitom hráli bez pivota Andrewa Bynuma, který bude s přetrženým postranním vazem v koleně mimo hru minimálně dva měsíce. Pod košem ho ale zdatně nahradil španělský reprezentant Pau Gasol, který nastřílel 31 bodů a doskočil 14 míčů.

San Antonio vyhrálo v hale Golden State až po prodloužení, v týmu hostů si po 32 bodech připsali Tim Duncan a Manu Ginobili. Naopak zápas mezi Phoenixem a Sacramentem skončil po jednoznačném průběhu bezmála padesátibodovým vítězstvím domácích Suns (129:81).

Basketbalová NBA:
Golden State - San Antonio 105:110 po prodl., Miami - LA Clippers 119:95, New Orleans - Portland 89:97, New York - LA Lakers 117:126, Orlando - Dallas 95:105, Phoenix - Sacramento 129:81, Utah - Charlotte 105:86, Washington - Memphis 97:113.

Reklama