Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova zdolaly ve finále poháru hladce Olomouc

Volejbalistky Prostějova obhájily prvenství v Českém poháru, když v úterním finále porazily v hanáckém derby Olomouc hladce 3:0. Prostějov měl po celé utkání hru jednoznačně pod kontrolou, soupeře předčil důrazem na síti a hlavně přesnějšími bloky.

Článek

Olomouc potrápila favorita pouze v úvodním setu, který byl z obou stran hodně nervózní a hru provázely časté nepřesnosti. Také proto, že v prosincovém vzájemném utkání v extralize olomoucké volejbalistky vyhrály 3:0 na sety. Hráčky Prostějova ale uplatnily zkušenosti z Ligy mistryň a s přehledem zvládly koncovku. Ve druhém setu už dominovaly.

Trenér Miroslav Čada nechal na palubovce po celé utkání základní sestavu. Prostějovské volejbalistky se prosazovaly i přesnějším podáním a mnohem pestřeji kombinovaly. Olomouc se pokoušela přibrzdit tlak soupeřek i častými střídáními, ale ani tato zbraň na rozjetý Prostějov neplatila.

Nečekaně hladké vítězství

Úvod třetí sady byl do stavu 9:9 vyrovnaný. V dalším průběhu ale měly opět jasně navrch domácí volejbalistky, které přesně za hodinu dotáhly po smeči Pušněnkové zápas k nečekaně hladkému vítězství.

"Soupeřky jsme dostali pod tlak hlavně dobrým podáním. Takřka po celé utkání byla Olomouc v defenzivě a nedostala se do vedení," řekl prostějovský trenér Čada. Přiznal, že tak hladký průběh finále nečekal. "Byli jsme v úvodu hodně nervózní. Hlavně vzhledem k výsledkům posledních zápasů. Nyní už máme ale jinou výkonnost než v prosinci," dodal Čada.

Olomoucký kouč Jiří Teplý jen mohl konstatovat, že se jeho svěřenkyním vůbec nedařilo. "Byli jsme nejistí na přihrávce a nedostali jsme se vůbec do hry. Nic nám nevycházelo," poznamenal Teplý.

Finále Českého poháru volejbalistek:
Prostějov - UP Olomouc 3:0 (19, 14, 15) Rozhodčí: Antušák, Pavelek. Čas: 60 min. Diváci: 1000.
Prostějov: Thomasová, Pušněnková, Soaresová, Bramborová, Jelínková, Spalová, libero Tomanová
Olomouc: Mátlová, Nachmilnerová, Chalcarzová, Gregorová, Dedíková, Langová, libero Maléřová - Horká, Honková, Janečková, Minářová, Piňosová

Reklama

Související témata: