Hlavní obsah

Rakouská policie dopadla muže podezřelé z ubodání házenkáře

VESZPRÉM

Rakouská policie zadržela dva ze tří mužů, kteří jsou podezřelí z toho, že v neděli na diskotéce v maďarském Veszprému ubodali rumunského házenkáře Mariana Cozmu. Agentuře Reuters to v pondělí řekla mluvčí maďarské policie. Třetí Maďar, na něhož byl vydán zatykač, je zatím na útěku.

Článek

Šestadvacetiletý Cozma, který loni s klubem MKB Veszprém vyhrál Pohár vítězů pohárů, zemřel v neděli nad ránem po několika bodných ranách do srdce. Další dva házenkáři, kteří spolu s ním v místním klubu oslavovali narození dítěte jednoho ze spoluhráčů, utrpěli v bitce vážná zranění.

Devatenáctiletý chorvatský brankář Ivan Pešič přišel o poraněnou ledvinu, dvaadvacetiletý Srb Žarko Šešum byl operován s podezřením na proraženou lebku. Jejich stav je stabilizovaný.

Maďarská policie oznámila, že v Rakousku již byli zadrženi Sándor Raffael a Gyozo N., jehož celé jméno se nepodařilo zjistit. Očekává se, že Maďarsko požádá o jejich vydání. Třetí podezřelý Ivan Sztojka zatím policii uniká.

Zatím není jasné, proč výtržníci na házenkáře zaútočili. Podle některých zdrojů si Cozmu spletli s někým, s kým měli nevyřízené účty. Jiná verze hovoří o tom, že více než dvoumetrový házenkář se zastal barmanky, kterou útočníci napadli a zranili.

Fanoušci klubu i další obyvatelé Veszprému v pondělí obložili místo tragické události květinami a zapálenými svíčkami.

Reklama