Hlavní obsah

Kapitán futsalové reprezentace Seidler odešel ze Sparty do Plzně

Plzeň

Kapitán české futsalové reprezentace Michal Seidler opustil pražskou Spartu a od nové sezony bude působit v Plzni. Západočeský klub o angažování šestinásobného nejlepšího futsalisty roku informoval na instagramu bez dalších podrobností.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Michal Seidler opustil Spartu.

Článek

Seidler v ročníku 2018/19 jako kapitán dovedl Spartu k premiérovému titulu. V minulé sezoně, která byla v dubnu předčasně ukončena kvůli koronavirové pandemii, s Pražany skončil na třetím místě tabulky za Plzní a vítěznou Chrudimí.

"Je to pro mě nová výzva. V Plzni jsou lidé, které dobře znám, s některými kluky už spolu dlouho hrajeme v reprezentaci. Líbí se mi na Plzni, že jdou vlastní cestou, chtějí jen české a slovenské hráče, což je velmi dobře. Minulou sezonu hráli velmi pěkný futsal pod trenérem Markem Kopeckým," uvedl Seidler pro ČTK.

"Většina hráčů jako Michal Kovács, Tomáš Vnuk a Michal Holý jsou dlouhodobě pospolu, před dvěma lety se přidal i velezkušený Lukáš Rešetár. Takže kostra plzeňského týmu je hodně silná, okolo těchto hráčů jsou mladí a šikovní kluci. Myslím, že to je velmi dobře poskládané a těším se na nový ročník," dodal třicetiletý futsalista.

Seidler se stal mistrem ve všech zemích takzvané visegrádské čtyřky, vedle Česka vyhrál ligu také na Slovensku (Bratislava), v Polsku (Bielsko-Biala) a v Maďarsku (Györ).

Reklama

Související témata: