Hlavní obsah

Harris rozhodl trojkou z poloviny hřiště o výhře New Jersey

Hvězdou pondělních zápasů basketbalové NBA se stal Devin Harris z New Jersey. Za nepříznivého stavu 95:96 se závěrečnou sirénou vystřelil z nepřipravené pozice z poloviny hřiště na koš Philadelphie a k úžasu diváků míč našel svůj cíl. Po delším zkoumání časomíry byl nakonec pokus uznán a Nets díky tomu přerušili pětizápasovou sérii porážek.

Článek

"Nevím, jestli to Devin zkouší někde v tělocvičně, ale basketbaloví bozi byli dnes s námi," rozplýval se kouč domácích Lawrence Frank. Harris zářil nejen v posledních sekundách utkání, konto soupeře zatížil celkem 39 body.

Další velkolepý zápas na palubovkách soupeřů odehrál mistrovský Boston. V Denveru domácí zničil po výsledku 114:76, což byla nejtěžší porážka Nuggets na vlastním hřišti za více než deset let. Basketbalisté Celtics se tak přesvědčili, že mohou vítězit i bez zraněného Kevina Garnetta.

Skvělou formu posledních dnů potvrdil Nate Robinson z New Yorku, jenž si 41 body do koše Indiany vylepšil sezonní maximum. Přes třicet bodů dal ve čtyřech z posledních šesti utkání NBA a díky němu Knicks stále živí naději na play off. V pondělí se v ofenzivně laděném duelu podařilo New Yorku zdolat Indianu 123:119.

NBA:
Denver - Boston 76:114, LA Clippers - Golden State 118:105, New Jersey - Philadelphia 98:96, New York - Indiana 123:119, Sacramento - New Orleans 105:112, Utah - Atlanta 108:89.

Reklama