Hlavní obsah

Nový trenérem českých florbalistů je Trnavský

PRAHA

Novým trenérem českých florbalistů byl v úterý zvolen Tomáš Trnavský. Pětatřicetiletý dosavadní reprezentant, který po prosincovém mistrovství světa v Ostravě a Praze ukončil hráčskou kariéru, bude působit u týmu do konce světového šampionátu ve Finsku v roce 2010. Na postu hlavního kouče nahradil Zdeňka Skružného, který vedl národní tým deset let.

Foto: ČFbU

Novým trenérem florbalové reprezentace se stal Tomáš Trnavský

Článek

"V Tomášův prospěch hovořil velký zájem o vedení reprezentačního celku, dále velká znalost mezinárodního florbalu a současně také možnost se kromě oddílového angažmá na trénování národního týmu plně soustředit," uvedl předseda reprezentační komise Tomáš Vaculík v tiskové zprávě po jednání výkonného výboru České florbalové unie.

Trnavský působí jako trenér v celku švýcarské nejvyšší soutěže UHC Grünenmatt, kde do podzimu i hrál. "Jsem rád, že se mohu osobně podílet na dalším rozvoji reprezentace a děkuji unii za důvěru. Čeká nás tvrdá a těžká práce v příštím dvouletém období, budeme se proto snažit co nejrychleji sestavit celý realizační tým, aby měli hráči všechny potřebné podmínky a kvalitní péči pro své výkony," řekl Trnavský.

Výkonný výbor vybral v lednu pět kandidátů a nevylučoval možnost příchodu zahraničního kouče. Postupně se však k nabídce nevyjádřili kladně z časových či pracovních důvodů kouč Střešovic Petr Ďarmek, jeho asistent Luděk Beneš, vítkovický trenér Radomír Mrázek či Lukáš Procházka z Chodova. Pátým adeptem byl Radim Cepek, který však působí stále jako hrací trenér ve švýcarském Rychenbergu. Trnavský byl řazen z pohledu svého současného bydliště a působení mezi "zahraniční kandidáty".

Příštím vážným kandidátem bude Cepek

"Radim Cepek bude rozhodně v budoucnu vážným kandidátem na vedení reprezentačního mužstva, ale vzhledem k jeho hráčské smlouvě v Rychenbergu se funkce trenéra národního týmu nedá s tímto angažmá skloubit," vysvětlil Vaculík, proč padla volba na kapitána vicemistrů světa z roku 2004.

Trnavský startoval na pět světových šampionátech. Hráčskou premiéru i derniéru na mistrovství světa si odbyl před domácím publikem. Zúčastnil se turnaje v roce 1998 v Brně a v Praze i v prosinci v Ostravě a v Praze. V reprezentaci si připsal 64 zápasů, v nichž vstřelil 21 gólů a nasbíral 16 asistencí.

Bývalý hráč UHC Ostrava a FBC Ostrava strávil velkou část kariéry ve Švýcarsku, kde hrál vedle Grünenmattu také za Wiler II a Zaziwil. V minulosti už působil i jako trenér národního týmu - v roce 2006 byl hlavním koučem české akademické reprezentace, která na MS ve Švýcarsku skončila jen těsně čtvrtá.

Reklama