Hlavní obsah

Házenkářky prověří v Chebu před kvalifikací trio soupeřek

PRAHA

V 36. ročníku turnaje "O štít města Chebu" se v příštím týdnu utkají české házenkářky s týmy Ukrajiny, Polska a Slovenska. Tradiční akce bude pro reprezentační výběr přípravou na kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy v roce 2010, která bude rozlosována 24. března.

Článek

"Kvalifikace se bude hrát novým systémem, stejně jako u mužů ve skupinách," řekl kouč ženské reprezentace Jiří Tkadlec. Kvalifikační skupiny budou čtyřčlenné a na ME postoupí dva celky. České družstvo bude při losování ve třetím koši.

Na turnaji v Chebu měly původně startovat juniorské celky, protože soutěž kolidovala právě s evropskou kvalifikací. Její začátek nakonec EHF posunula na podzim, takže na západě Čech se uskuteční jako obvykle klání ženských výběrů. V minulém roce se turnaje zúčastnilo šest týmů a vítězem se stalo Dánsko. Česká reprezentace obsadila poslední místo.

Nominace ČR:
Brankářky: Kristýna Selicharová (Västeräs/Švéd.), Barbora Raníková. Hráčky do pole: Romana Tomečková, Kristýna Salčáková, Dominika Selucká (všechny Zora Olomouc), Jana Knedlíková, Marta Krouská, Hana Kutlvašrová (všechny Slavia Praha), Lenka Kysučanová, Pavla Poznarová (obě Mety/Fr.), Michaela Budayová, Petra Růčková (obě HC Zlín), Iveta Luzumová, Alena Stellnerová (obě Sokol Písek), Iva Zámorská (Gjerpen Skien/Nor.), Klára Zachová (Fleury/Fr.), Markéta Doláková (Jindřichův Hradec).
Program turnaje v Chebu:
Čtvrtek 5. března:
16:30 Ukrajina - Polsko, 18:30 Česko - Slovensko.
Pátek 6. března:
16:30 Slovensko - Polsko, 18:30 Česko - Ukrajina.
Sobota 7. března:
10:00 Ukrajina - Slovensko, 12:00 Polsko - Česko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články