Hlavní obsah

Veselá s Večeřovou si Final Four Evropské ligy nezahrají

MOSKVA

České basketbalistky ve službách Valencie Ivana Večeřová s Janou Veselou si Final Four Evropské ligy nezahrají. V rozhodujícím čtvrtfinálovém utkání ve středu prohrál španělský celek na palubovce Spartaku Moskva 70:79. Veselá si připsala čtyři body, šest doskoků a stejný počet asistencí, Večeřová se objevila na palubovce jen na pár minut a získala jeden doskočený míč.

Článek

Obhájkyně prvenství z posledních dvou sezon včetně nejlepších světových hráček Jacksonové, Taurasiové či Birdové měly však dlouho se soupeřkami velké problémy. Ještě ke konci třetí třetiny prohrával Spartak o šest bodů, k rozhodujícímu obratu potom ale zavelela Američanka Taurasiová, která během jediné minuty devíti body strhla vedení na stranu moskevského celku.

O titul v nejprestižnější klubové soutěži budou vedle Spartaku bojovat na začátku dubna hráčky Jekatěrinburgu a poprvé v historii také Šoproně a Salamanky.

Třetí čtvrtfinálový zápas Evropské ligy basketbalistek:
Spartak Moskva - Valencie 79:70 (44:41), za hosty Veselá 4 body, 6 doskoků, 6 asistencí, Večeřová 1 doskok; konečný stav série 2:1, postupuje Spartak Moskva.

Reklama

Související témata: