Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova vyhrály i Česko-Slovenský pohár

OLOMOUC

Volejbalistky Prostějova zvítězily ve finále Česko-Slovenského poháru nad Olomoucí hladce 3:0 na sety. Prostějov navázal na své tři týdny staré vítězství z Českého poháru, v jehož finále porazil rovněž v hanáckém souboji Olomouc stejným výsledkem. V zápase o třetí místo zdolal nejlepší současný slovenský tým Doprastav v bratislavském derby Slávii UK 3:1.

Článek

Za celý turnaj neztratily suverénní volejbalistky Prostějova ani jeden set. Jejich soustředěný výkon, podložený nejen přesnou obranou na síti, ale také důrazem v útoku, dělal hráčkám Olomouce velké problémy. V prvním setu sice stačil domácí tým v úvodu na chvíli srovnat krok a vedl dokonce 7:6, další režii ale měly už ve svých rukou opět zkušenější soupeřky.

Hlavní oporou Prostějova byla Spalová, ke které se přidaly Pušněnkovová, Thomasová a Soaresová. Proti této čtveřici zůstávaly volejbalistky Olomouce často bezmocné. Vzpamatovaly se až v závěru třetího setu, kdy ještě snížily na 18:21, zvrat ale hráčky Prostějova nepřipustily.

"Těžili jsme stejně jako v prvním zápase z koncentrovaného výkonu. Vycházelo nám podání a hlavně jsme se prosadili zkušenějším a vyrovnanějším kádrem. Pouze v závěru zápasu jsme se opět nevyvarovali slabších momentů a zbytečně jsme umožnili soupeřkám korigovat výsledek," uvedl po utkání trenér Prostějova Miroslav Čada. Olomoucký kouč Jiří Teplý si jen posteskl, že jeho svěřenkyním chybělo více jistoty a přesnosti.

Česko-Slovenský pohár volejbalistek:
Finále:
Prostějov - UP Olomouc 3:0 (16, 13, 19)
Rozhodčí: Pecháček, Renčín. Čas: 65 min. Diváci: 350.
O 3. místo:
Doprastav Bratislava - Slávia UK Bratislava 3:1 (-22, 18, 22, 13)
Rozhodčí: Vojtíšek, Kovář. Čas: 88 min. Diváci: 150.

Reklama

Související témata: