Hlavní obsah

Boston v NBA překvapivě prohrál na palubovce Clippers

Úřadující šampióni z Bostonu prohráli ve středečním utkání NBA překvapivě na palubovce jednoho z nejhorších týmů soutěže Los Angeles Clippers. Basketbalisté Celtics doplatili na sérii zranění, přesto mohl konečný stav 91:93 v závěru ještě zvrátit jejich nejlepší střelec Paul Pierce.

Článek

Dvacet sekund před koncem ale nezamířil přesně, možná také proto, že si během zápasu dvakrát vykloubil palec. "Myslím, že by to mělo být dobré, rentgen je negativní. Nevím, jestli mě to skutečně ovlivnilo. Dost to bolelo, ale dalo se hrát," prohlásil po zápase Pierce. V sestavě Bostonu stále chyběl Kevin Garnett, kouč Doc Rivers nemohl počítat ani s Brianem Scalabrinem.

Další velký výkon předvedl Devin Harris z New Jersey, jenž o dva dny dříve zajistil svému týmu výhru nad Philadelphií v poslední sekundě. Ve středu zničil 42 body Chicago, když jen v poslední čtvrtině stihl dát 19 bodů. Basketbalisté Nets tak po výhře 111:99 stále živí naděje na play-off.

Vyrovnanou bitvu viděli diváci v Denveru, kde domácí Nuggets prohospodařili v duelu s Atlantou výrazný náskok a nakonec vyhráli o jediný bod 110:109. Ještě minutu a půl před koncem přitom vedli domácí hráči o osm bodů, se závěrečnou sirénou se ale museli modlit, aby do koše nespadl tříbodový pokus Ronalda Murrayho.

Denver tak přerušil sérii tří porážek, jeho nejlepší střelec Chauncey Billups ale příliš nadšený nebyl. "Nelíbí se mi, jakým způsobem jsme vyhráli. Jakmile začali hrát agresivně, my jsme byli pasivní. Takhle silné týmy neporazíme," upozornil autor 33 bodů.

NBA:
Dallas - Milwaukee 116:96, Denver - Atlanta 110:109, Indiana - Memphis 104:99, LA Clippers - Boston 93:91, Minnesota - Utah 103:120, New Jersey - Chicago 111:99, New Orleans - Detroit 90:87, New York - Orlando 109:114, Sacramento - Charlotte 91:98, San Antonio - Portland 99:84, Washington - Philadelphia 98:106.

Reklama