Hlavní obsah

V extralize volejbalistek tentokrát Slavia na Brno nestačila

PRAHA

Celky Prostějova, Brna, Olomouce a pražského Olympu vedou ve čtvrtfinálových sériích extraligy volejbalistek 2:0 a k postupu jim chybí jediná výhra. Favorizované týmy ve středu neměly na cestě k druhému vítězství potíže; především Brno se po domácím pětisetovém trápení se Slavií představilo v hale svých soupeřek jako vyměněné a za hodinu vyhrálo 3:0.

Článek

Brno vstoupilo do utkání soustředěně, zatlačilo domácí hráčky servisem a dominovalo na síti. V druhém dějství se hra vyrovnala, v koncovce však hostující celek uplatnil své zkušenosti. V třetí sadě pak vedla Slavia ještě 17:11, přesto soupeř dokázal díky zlepšené obraně stav otočit. "Slavii jsme dostali pod tlak zejména servisem a hru jsme od začátku do konce utkání víceméně kontrolovali," uvedl brněnský trenér Ondřej Marek.

Také Olomouci a vítězkám základní části z Prostějova stačily k výhrám tři sety. "Jednoznačné utkání, náš tým podal dobrý výkon, držel Přerov celé utkání pod tlakem. V týmu Přerova se neprosadila ani jedna hráčka," pochvaloval si prostějovský trenér Miroslav Čada.

Nejdramatičtější zápas se odehrál na Olympu, kde první set rozhodly ostravské chyby v koncovce. Hostující celek se z tohoto nezdaru vzpamatoval až v třetí sadě, kdy naopak odvrátil dva mečboly Olympu a set nakonec získal. Ve zlepšeném výkonu pokračovaly ostravské hráčky až do stavu 15:12 ve čtvrtém dějství, pak ale obhájkyně titulu získaly několik důležitých bodů blokem a rovněž se radovaly z druhého vítězství.

V Olomouci a v Prostějově pokračují čtvrtfinálové série v pátek, v Brně a v Ostravě se třetí zápasy hrají v sobotu.

Druhé čtvrtfinálové zápasy extraligy volejbalistek:
Slavia Praha - Brno 0:3 (-12, -21, -20)
Rozhodčí: Němeček, Večeřa. Čas: 67 min. Diváci: 100. Stav série: 0:2.
Liberec - Olomouc 0:3 (-15, -23, -14)
Rozhodčí: Koldinská, Bydžovský. Čas: 52 min. Diváci: 100. Stav série: 0:2.
Olymp Praha - Ostrava 3:1 (21, 18, -26, 19)
Rozhodčí: Krsek, Švejda. Čas: 102 min. Diváci: 150. Stav série: 2:0.
Přerov - Prostějov 0:3 (-10, -14, -15)
Rozhodčí: Pavelek, Kovář. Čas: 55 min. Diváci: 250. Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: