Hlavní obsah

Basketbalisté Clevelandu jako první postoupili do play off NBA

NEW YORK

Více než měsíc před koncem základní části zná NBA prvního jistého účastníka play off. Ve středu se jím stali basketbalisté Clevelandu díky vítězství 91:73 nad Memphisem.

Článek

Cavaliers jsou s bilancí 48 výher a 12 porážek v současné době na prvním místě tabulky Východní konference. O celkové vítězství v základní části a tím i lepší postavení pro play off svedou nejspíš souboj se šampiony z Bostonu, kteří mají na kontě o dvě prohry více.

"Máme jen jeden cíl. A tím je zisk titulu," uvedl po zápase clevelandský LeBron James, jenž zaznamenal 23 bodů. Se svými spoluhráči jistotu účasti ve vyřazovacích bojích nijak zvlášť neprožíval. "Věděli jsme, že do play off postoupíme. Kdyby ne, byla by to pro nás katastrofa," dodala největší osobnost týmu.

Shaquille O'Neal se představil v Miami poprvé od loňské výměny do Phoenixu a na palubovce svého bývalého týmu neuspěl. Mužstvo Heat zdolalo hosty z Arizony 135:129 především zásluhou Dwyanea Wadea, jenž spolu s O'Nealem dotáhl tým v roce 2006 k triumfu v NBA.

Wade opět zářil

Wade nastřílel 35 bodů a připsal si 16 asistencí, čímž vyrovnal svůj nejlepší výkon v kariéře. "Nešlo tady o to, že k nám přijel Shaq. Prostě jsme potřebovali vyhrát," uvedl Wade, jenž zůstal s O'Nealem, který ho obdivuje, stále dobrým přítelem.

O'Neal Wadea 81 sekund před koncem fauloval a několik sekund se pak nad ním tyčil ve své impozantní výšce 216 cm ve stylu Muhammada Aliho po knokautování soupeře, jako kdyby nevěděl, co si v této situaci počít. Po chvíli nicméně pivota Phoenixu domácí hráči od své hvězdy odstrčili a Wade po obou proměněných trestných hodech dostal Heat do rozhodujícího vedení 127:119.

"Dwayne je můj člověk. Pro Miami by bylo dobré, kdyby dostal MVP," řekl autor 22 bodů O'Neal k možnosti, že by Wade získal nejprestižnější ocenění pro nejužitečnějšího hráče ligy.

Ve skvělé formě hrají v poslední době basketbalisté Utahu, jejich vítězství 101:94 nad Houstonem bylo už deváté za sebou. Své nejlepší utkání od nedávného návratu po tříměsíční pauze způsobené zraněním kolena odehrál Carlos Boozer, jenž nastřílel 20 bodů a doskočil 17 míčů.

Basketbalová NBA:
Chicago - Golden State 110:88, Cleveland - Milwaukee 91:73, Dallas - San Antonio 107:102, LA Clippers - Memphis 95:118, Miami - Phoenix 135:129, New Jersey - Boston 111:115, New York - Atlanta 109:105, Oklahoma City - Washington 88:83, Portland - Indiana 107:105, Utah - Houston 101:94.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články