Hlavní obsah

Wade dal padesát bodů v třikrát prodlužovaném duelu NBA

MIAMI

Nejlepší střelec NBA Dwyane Wade se zaskvěl padesáti body v sobotním dramatickém utkání NBA, v němž Miami až po třech prodlouženích porazilo Utah 140:129. Wade si počtem bodů vyrovnal osobní rekord a už v 27 letech předstihl dosud nejlepšího kanonýra klubové historie slavného Alonza Mourninga. Na kontě má už 9460 bodů.

Článek

V zápase přidal i deset doskoků a jediná asistence jej dělila od triple doublu. "Jen další den v úřadě," odrazil stručně Wade pozápasovou chválu, která se na něj snášela ze všech stran. "Nic nedostali zadarmo, byl to od nás parádní týmový výkon," dodal hráč, kterého nejvíc podpořili s 28 body Jermaine O'Neal a s 23 Mario Chalmers. Také soupeř měl tři střelce s 20 a více body na kontě, Deron Williams jich dal 30.

Heat proměnili celkem 35 z 39 šestek, v poslední minutě základní hrací doby zlikvidovali sedmibodové manko a pak potvrdili, že prodloužení umí. V této sezóně ještě neprohráli žádný z pěti nastavovaných zápasů. "Myslím, že dnes investované peníze do vstupenek se lidem vyplatily," řekl domácí kouč Eric Spoelstra.

Zápasu předcházela minuta ticha, kterou kluby uctily památku majitele konkurenčního Detroitu Pistons Billa Davidsona. Ten v pátek zemřel ve věku 86 let. Jeho smrt přišla necelý měsíc poté, co skonal dlouholetý vlastník Utahu Jazz Larry Miller.

NBA:
Chicago - New Orleans 97:79, Denver - LA Clippers 107:94, Houston - San Antonio 85:88, Miami - Utah 140:129 po 3. prodl., Minnesota - Charlotte 108:100, Phoenix - Oklahoma City 106:95.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články