Hlavní obsah

Favority play off extraligy házenkářů jsou Zubří a Dukla

O víkendu odstartuje play off extraligy házenkářů a v roli favoritů do něj vstoupí Zubří a Dukla Praha. Oba týmy v dlouhodobé části soutěže nestačily jen na hostující Prešov, za kterým obhájci stříbra ze Zubří zaostali o pět bodů a Dukla o sedm, zatímco mistrovská Karviná následovala s odstupem dalších šesti. Na tom, že by se oba dosud nejlepší celky měly utkat ve finále, se v úterý shodli všichni trenéři jednotlivých účastníků vyřazovacích bojů.

Článek

A kouč Zubří Jiří Kekrt i Pavel Pauza z Dukly role favoritů přijali. "Jsme spokojení s tím, že jsme z českých týmů skončili v tabulce na prvním místě. Je to pro nás zavazující, chtěli bychom navázat na nedávnou minulost a obhájit titul," řekl na tiskové konferenci Kekrt.

Pauza upozornil, že už před startem soutěže vyhlašoval útok minimálně na finále. Před play off litoval jen toho, že v případě postupu obou papírových favoritů do boje zlato bude mít Zubří výhodu domácího prostředí, pokud série dospěje až do pátého duelu. "Měli jsme v základní části šanci i na první místo, ale nevyužili ji," řekl Pauza.

Čtvrtfinálové série začnou v sobotu a budou se hrát na dva vítězné zápasy. V semifinále i finále už bude zapotřebí vyhrát třikrát. V prvním kole se utkají dvojice Zubří - Plzeň, Dukla - Kopřivnice, Karviná - Jičín a Hranice - Lovosice. Poslední čtyři celky po dlouhodobé části Hustopeče, Bystřice pod Hostýnem, Frýdek-Místek a Třeboň budou bojovat o udržení a nejslabší tým z této skupiny čeká baráž s nejlepším mužstvem ze druhé ligy.

Reklama