Hlavní obsah

Volejbalová Final Four míří poprvé v historii do Prahy

PRAHA

Poprvé v historii míří do Prahy Final Four Ligy mistrů. Nejlepší volejbalové týmy Evropy se 4. a 5. dubna představí v pražské O2 aréně. O prestižní pohár budou bojovat čtyři týmy: ruské Odincovo, řecká Soluň a italské duo Trentino a Macerata s českým hráčem Martinem Léblem. "Do Prahy se už moc těším," přiznal osmadvacetiletý blokař.

Foto: FIVB

Martin Lébl v utkání volejbalového MS proti USA.

Článek

Již příští víkend se v Praze představí nejlepší volejbalové týmy Evropy. V pražské O2 aréně budou bojovat při Final Four Ligy mistrů o prestižní pohár. První semifinálovou dvojici tvoří ruský tým Odincovo a řecký klub Iraklis Soluň. V druhém semifinále se potkají dva italské celky Trentino a Macerata s českým blokařem Martinem Léblem, který se do Prahy už moc těší. "Je jen málo možností, jak se představit českému publiku. Jsem moc rád, že já tu možnost mám a do Prahy už se moc těším," přiznal osmadvacetiletý Lébl v telefonickém hovoru z Itálie.

Protože podle pravidel evropské organizace CEV se ve finále nemůžou utkat dva týmy ze stejné země, narazí Léblova Macerata v semifinále na svého velkého domácího rivala Trentino. "Známe se velmi dobře, takže o nějaké překvapení bude nouze. Trentino je silný tým, šance jsou padesát na padesát. Bude to absolutně otevřený zápas. Předpokládám, že to bude bitva na pět setů," řekl Lébl. "A pokud celou soutěž vyhrajeme, tak spoluhráčům ukážu noční Prahu," plánoval.

Nejvíce fanoušků bude mít Soluň

Podle předsedy Českého volejbalového svazu Antonína Lébla bude mít největší podporu fanoušků řecký tým Iraklis Soluň. "Z Řecka by mělo přijet asi tři tisíce fandů, okolo tisícovky jich čekáme z Itálie. Zatím nejmenší zájem je z Ruska. Odincovo přijede podpořit asi dvě stě diváků," uvedl Antonín Lébl. K dispozici je stále čtyři tisíce vstupenek. Jejich cena je v rozmezí od 250 Kč do 900 Kč.

Ve stejnou dobu se bude v metropoli konat summit EU a na návštěvu přijede také americký prezident Barack Obama. Pořadatelé tak museli změnit oficiální hotel pro účastníky turnaje. A očekávají možné komplikace při dopravě hráčů z letiště. Větší problémy ale podle nich nenastanou. První semifinále je na programu v sobotu 4. dubna v 16:00, druhé začíná od 19:00. V neděli 5. dubna se hraje zápas o třetí místo od 14:30. Finále vypukne v 17:30.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články