Hlavní obsah

Arenas se vrátil na palubovky NBA a málem se stal hrdinou

Basketbalista Washingtonu Gilbert Arenas odehrál první zápas NBA po 11 měsících vynucené přestávky způsobené zraněným kolenem. Jeho comeback mohl být téměř dokonalý, kdyby jeho závěrečnou střelu zápasu nezblokoval za nepříznivého stavu 96:98 detroitský Kwame Brown. I tak se sedmadvacetiletý Arenas blýskl solidním výkonem 15 bodů a deset asistencí.

Článek

"Je lehké přijít na trénink a hrát si svoji hru, ale nastoupit do zápasu s adrenalinem a proti soupeři, to je zkouška, kterou jsem potřeboval. Proto jsem se také vrátil," uvedl populární basketbalista s číslem 0 na dresu, který prodělal v posledních dvou letech tři operace a odehrál jen 17 zápasů.

Také hráči Detroitu se mohli radovat z návratu své opory, i když Richarda Hamiltona postrádali jen šest utkání. V utkání dal 31 bodů a také díky němu se drží Pistons na posledním postupovém místě Východní konference.

Nejdramatičtější utkání sobotního programu viděli diváci v Salt Lake City, kde Utah zdolal až po prodloužení Phoenix 104:99. Domácí přitom vedli ve třetí čtvrtině už o 21 bodů, nakonec svůj náskok stihli prohospodařit. V prodloužení prokázal pevné nervy Deron Williams, jenž proměnil všech pět trestných hodů, navíc přidal i jeden koš z pole.

Reklama

Související témata: