Hlavní obsah

Kladenští volejbalisté vyhráli v semifinále podruhé nad Opavou

KLADNO

Kladenští volejbalisté vyhráli v semifinálové sérii play-off extraligy s Opavou i druhý zápas. Vítězové základní části zvítězili v domácím prostředí 3:1. Třetí utkání se hraje v úterý 7. dubna v Opavě.

Článek

Zatímco v neděli hosté ztráceli sety v koncovkách, v pondělí jim úvod vyšel a zejména díky útokům bývalého kladenského bijce Rybníčka vyhráli první set. Jenže v druhé sadě se nechali vyvést z míry několika výroky rozhodčích a pocit křivdy srazil jejich hru hluboko dolů.

Kladenští byli od té chvíle na dvorci jednoznačnými vládci, dominovali především na podání a na bloku. Ve čtvrtém dějství už jejich soupeř viditelně rezignoval.

"Byl to ostudný výkon, náš nejhorší v sezóně. Za své hráče se stydím," prohlásil v České televizi trenér hostů Martin Demar. "Teď už jsem klidný, ale v šatně jim stejně řeknu, že do Opavy půjdou pěšky," dodal s hořkým úsměvem.

Domácí kouč Jindřich Licek označil za zlomový moment zápasu druhý set. "Začátek byl v křeči, až potom jsme se uklidnili a začali hlavně dobře podávat. Ale vedení 2:0 ještě nic neznamená, nejtěžší bude tradičně poslední krok, tím spíš v bouřlivém prostředí v Opavě. Ale pokusíme se tam uspět, a jestli to bude v prvním nebo v druhém zápase, to nehraje roli," konstatoval.

Druhé semifinálové utkání extraligy volejbalistů:
Kladno - Opava 3:1 (-22, 18, 19, 14), stav série 2:0.

Reklama

Související témata: