Hlavní obsah

Brno uvidí elitní mužský basketbal aspoň při pohárovém Final Four

Poprvé v šestnáctileté historii se odehraje závěrečný turnaj Českého poháru basketbalistů v Brně. V sobotních semifinále v Městské hale v Králově Poli se utkají Nymburk s Pardubicemi a Nový Jičín s Prostějovem, o konečná umístění se bude hrát v neděli s finále od 16:30. Brno jako bývalá bašta basketbalu je od této sezony po zániku A PLUS ŽS bez klubu v nejvyšší mužské soutěži.

Článek

"To byl také hlavní důvod, proč jsme chtěli tento turnaj získat do Brna. Cílem je nabídnout divákům atraktivní zápasy nejlepších čtyř českých týmů," řekl na dnešní tiskové konferenci hlavní organizátor turnaje Petr Müller. O uspořádání Final Four se ucházely také Strakonice.

Favoritem turnaje, na kterém si účastníci rozdělí celkem 300 000 korun, jsou basketbalisté mistrovského Nymburka. Z posledních pěti ročníků vyhráli pohárovou soutěž čtyřikrát, pouze před třemi lety je vystřídala Mlékárna Kunín. V posledních čtyřech letech se dařilo v Českém poháru i Prostějovu, který se dostal třikrát do finále.

Sobotní program v Brně obohatí po prvním semifinále exhibiční utkání basketbalistů na vozíku. "Chtěli bychom divákům ukázat, že basketbal tělesně postižených na vozíku je sport a nedá se pojímat pouze jako charita," řekl manažer klubu Hobit Brno Zdeněk Škaroupka.

Reklama