Hlavní obsah

Lakers podruhé za sebou prohráli, tentokrát v Charlotte o 10 bodů

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers už sice mají jisté první místo v Západní konferenci, výsledkově se jim v posledních dnech ale nedaří. Po nedělní prohře s Atlantou tentokrát nestačili ani na Charlotte Bobcats, kterým podlehli 84:94.

Článek

Domácí tým tím překonal klubový rekord v počtu vítězství za sezonu (34) a navíc má nadosah premiérovou účast v play off. Na devátém místě Východní konference má o dvě výhry méně než osmé Chicago, zároveň má ale dva zápasy k dobru. "Snažili jsme se Kobemu (Bryantovi) znepříjemnit střelbu a zároveň jsme byli schopni útočit a využívat jejich slabin," pochvaloval si tahoun Charlotte Gerald Wallace, jenž zaznamenal 21 bodů a 13 doskoků.

Znovu si na favorizované San Antonio vyšlápla také Oklahoma, která má pátou nejhorší bilanci v celé soutěži. Na palubovce týmu z Texasu vyhrála 96:95, když se opět mohla opřít o střelecké schopnosti Kevina Duranta. Ten dal 31 bodů a výrazně zastínil domácí hvězdy Duncana, Parkera či Ginobiliho. Stejně jako v polovině března vyhrála Oklahoma díky neproměněné střele Spurs se závěrečnou sirénou. I přes porážku už má čtyřnásobný šampion NBA jistou účast v play off.

Za prvenstvím v základní části jasně míří Cleveland, jenž se stal teprve šestým týmem historie, který vyhrál během jediného měsíce 16 utkání. V úterý Cavaliers zdolali Detroit 79:73, přestože ještě v závěru prohrávali 67:69. Pak vzal odpovědnost do svých rukou LeBron James, a osmi body a jednou asistencí prakticky sám strhl vítězství, už třinácté za sebou, na stranu Cavaliers.

NBA:
Charlotte - LA Lakers 94:84, Cleveland - Detroit 79:73, Denver - New York 111:104, Indiana - Chicago 107:105, Minnesota - Dallas 88:108, Philadelphia - Atlanta 98:85, Portland - Utah 125:104, Sacramento - New Orleans 110:111, San Antonio - Oklahoma City 95:96.

Reklama