Hlavní obsah

Legendární Jordan bude v září uveden do Síně slávy NBA

DETROIT

Legendární basketbalista Michael Jordan bude uveden do Síně slávy zámořské NBA. Slavnostní ceremoniál se uskuteční v září ve Springfieldu v Massachusetts.

Foto: ČTK

Legendární Michael Jordan (vlevo) a Vlado Divac

Článek

Spolu s šestačtyřicetiletou bývalou hvězdou Chicaga Bulls se pocty dočkal také bývalý centr San Antonia David Robinson, trenér Utahu Jerry Sloan, bývalý hráč týmu Jazz John Stockton a trenérka Rutgers University C. Vivian Stringerová.

Jordan byl do Síně slávy zvolen hned při první možné příležitosti. Během patnáctileté kariéry v NBA nasbíral celkem 32.292 bodů, což je třetí nejlepší výsledek v historii soutěže. Lepší jsou pouze Kareem Abdul-Jabbar a Karl Malone. Jordan vede tabulky v průměrném počtu bodů na zápas, jichž si připsal 30,12.

Pětinásobný držitel ocenění pro nejužitečnějšího hráče ligy třikrát ukončil kariéru. Poprvé skončil v roce 1993 po zisku tří titulů, o rok později se ale vrátil a dovedl Chicago ke třem dalším triumfům v NBA. Podruhé se loučil v roce 1998, tři roky na to se však objevil v dresu Washingtonu Wizards. Po nevydařeném angažmá nadobro skončil v roce 2003.

Reklama