Hlavní obsah

Basketbalisté New Orleans postoupili do play off NBA

Basketbalisté New Orleans si druhý rok po sobě zahrají play off NBA. Hornets si účast ve vyřazovacích bojích definitivně zajistili v úterním duelu v Miami, kde vyhráli v prodloužení 93:87.

Článek

Hráči New Orleans si připsali vítězství díky košům na poslední chvíli. Do prodloužení poslal zápas Rasual Butler, jenž trefil zhruba dva metry za obloukem trojku po vypršení času a vyrovnal na 79:79. Necelých devět sekund před koncem nastavení se zase prosadil David West a získal Hornets rozhodující náskok.

Nejlepším střelcem hostů byl s 26 body Chris Paul, jemuž těsně uniklo ceněné triple double, neboť zaznamenal devět asistencí a devět doskoků. V dresu Miami, které už si play off zajistilo dříve, nastřílel 32 bodů hlavní adept na cenu pro nejužitečnějšího hráče NBA Dwyane Wade.

Po postupu New Orleans tak zbývá v Západní konferenci pouze jedno účastnické místo pro play off, které zřejmě získá Dallas. Pět zápasů před koncem základní části mají Mavericks o čtyři výhry více než devátý Phoenix.

Nejlepší dva týmy Los Angeles Lakers a Cleveland svádějí na dálku souboj o vítězství v dlouhodobé soutěži, které zaručuje za všech okolností výhodu domácího prostředí v případném sedmém souboji. Lakers si udrželi šanci díky pohodlnému vítězství 122:104 na palubovce nejhoršího týmu ligy Sacramenta a mají stejně výher jako Cleveland, ale o porážku více.

Basketbalová NBA:
Charlotte - Philadelphia 101:98, Chicago - New York 110:103, Houston - Orlando 93:83, LA Clippers - Minnesota 77:87, Memphis - Portland 93:96, Miami - New Orleans 87:93 po prodl., Oklahoma City - San Antonio 89:99, Sacramento - LA Lakers 104:122, Toronto - Atlanta 110:118.

Reklama

Související témata: