Hlavní obsah

Florbalistky Děkanky získaly potřetí za sebou titul

PRAHA

Florbalistky Děkanky slaví potřetí za sebou zisk titulu v domácí extralize. Uspěly i ve třetím finálovém utkání proti Chodovu, když završily svou suverénní cestu soutěží výhrou 5:2. Děkanka neztratila za celou sezónu ani bod a celkově prodloužila svou sérii vítězných zápasů v extralize už na 61.

Článek

Děkanka tak bude v říjnu reprezentovat Česko na Evropském poháru v dánském Frederikshavnu. Jelikož Děkanka vyhrála i Pohár ČFbU, přejde původně její právo na start v srpnové kvalifikaci EP druhých týmů z tuzemska, Švédska, Finska a Švýcarska na Chodov.

V úvodní části kralovaly obě brankářky, domácí Horáková a hostující Suková, a diváci v hale Sparty na Podvinném mlýně se branky nedočkali, přestože oba celky hrály po jedné přesilovce. Po šancích na obou stranách se dočkala v 29. minutě díky trefě Jílkově vedení favorizovaná Děkanka. Chodov pak přečkal i třetí oslabení, v 37. minutě jej už při plném počtu hráček na hřišti zachránila tyč po střele Šindelové.

V 47. minutě vyrovnala Jarolímová, ale za 43 vteřin vrátila Děkance vedení Košturiaková. Výhru pojistily v 59. minutě Rozumová se Šindelovou a dvě branky padly i v poslední minutě. Stav ještě zkorigovala Jarolímová a poslední slovo měla při power play Šindelová.

Extraliga florbalistek - finále, 3. utkání:
JM Chodov - Děkanka Praha 2:5 (0:0, 0:1, 2:4)
Branky a nahrávky: 47. Jarolímová (Kulhánková), 60. Jarolímová - 29. Jílková (Rozumová), 48. Košturiaková (Dostalíková), 59. Rozumová (Novotná), 59. Šindelová, 60. Šindelová. Rozhodčí: Kulhánek, Kautzner. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 200. Konečný stav série: 0:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články