Hlavní obsah

Florbalisté Střešovic si v nájezdech vynutili páté finále

PRAHA

O vítězi extraligy florbalistů rozhodne až páté finálové utkání. Obhájce titulu Tatran Střešovice v neděli porazil v dramatickém duelu Vítkovice 5:4 po samostatných nájezdech a vynutil si pokračování série. Nový šampion bude korunován v sobotu 18. dubna v Ostravě.

Článek

Rozstřel rozhodl Aleš Hlavička, dva góly vítězů v normální hrací době dal Švéd Johan Von der Pahlen.

Tatran vyhrál soutěž v předchozích osmi letech a ukázal, že trůn nehodlá jen tak uvolnit. Stejně jako po prohraném prvním finálovém zápase dokázal na soupeřovu výzvu odpovědět.

Po brankách Matěje Jendrišáka a Von den Pahlena vedli domácí 2:0, Vítkovicím se však povedlo ještě v první třetině vyrovnat. Navíc hostující Petr Kološ neproměnil v 16. minutě trestné střílení.

V druhé části Tatran opět odskočil na rozdíl dvou gólů, který dlouho držel. Jedenáct sekund před koncem třetiny ale snížil Milan Tomašík a v 53. minutě Tomáš Sladký náskok Střešovic smazal.

Zhruba půl minuty před koncem třetího dějství byl vyloučen domácí Michal Jedlička, hosté si vzali oddechový čas, ale přesilovku k rozhodujícímu úderu nevyužili. Po bezgólovém prodloužení přišly na řadu nájezdy, v jejichž v šesté sérii rozhodl Hlavička.

V klíčovém souboji o titul budou mít po vítězství v základní části soutěže výhodu domácího prostředí Vítkovice, které toho mohou využít k návratu na trůn po devíti letech.

Finále play off florbalové extraligy mužů - 4. utkání:
Tatran Střešovice - 1. SC SSK Vítkovice 5:4 po SN (2:2, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Jendrišák (Hlavička), 13. Von der Pahlen (Jedlička), 24. Jedlička (Fridrich), 27. Von der Pahlen (Fridrich), rozh. nájezd Hlavička - 18. Suchánek (Sladký), 18. Folta (Suchánek), 40. Tomašík (Sladký), 53. Sladký (Jelínek). Rozhodčí: M. Sýkora, O. Sýkora. Vyloučení: 6:4. Využití: 3:2. Diváci: 615. Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články