Hlavní obsah

Wade se blýskl v NBA 55 body

NEW YORK

Nejlepší střelec NBA Dwyane Wade předvedl v nedělním zápase Miami proti New Yorku životní výkon, když nastřílel 55 bodů, kterými přispěl k vítězství floridského mužstva 122:105. Kandidát na cenu pro neužitečnějšího hráče soutěže zaostal pouze o jeden bod za klubovým rekordem Glena Rice z roku 1995.

Článek

V závěru rozhodnutého zápasu měl Wade čas na to, aby rekord překonal. Kouč Erik Spoelstra však nevyslyšel přání fanoušků a nechal sedmadvacetiletého kanonýra na lavičce, aby ho šetřil a předešel případnému zranění největší hvězdy týmu. "Všechny ostatní rekordy už překonal, nechte jeden Glenovi," uvedl trenér po zápase.

Wade si vyslechl svéráznou poklonu i od kouče Knicks Mika D'Antoniho. "Je to trochu trapný, jak seš dobrej," řekl mu u newyorské lavičky. Wade prý dorazil na zápas dříve než jindy a byl mimořádně soustředěný. "Spoluhráči mysleli, že mi něco je, protože jsem vůbec nemluvil," uvedl.

V souboji nejlepších týmů Východní konference Cleveland deklasoval úřadující šampióny z Bostonu 107:76 a už jen jedna výhra ho dělí od ligového rekordu v počtu vítězství na domácí palubovce za celou sezónu. Pokud Cavaliers ve středu porazí Philadelphii, připíšou si 40. vítězství ve své hale a vyrovnají rekordní bilanci Bostonu ze sezóny 1985/86.

Hráče Clevelandu tato možnost láká. "Kdykoli člověk může získat nějaký rekord, jako tým nebo hráč, měl by být pyšný. Můžeme být hrdí na to, co jsme dnes dokázali," řekl LeBron James poté, co jeho tým snadno zdolal těžkou překážku na cestě za rekordem. K vítězství přispěl 29 body, k nimž si pomohl i pěti trojkami.

Další skvělý zápas odehrál Chris Paul, který byl hlavní postavou New Orleansu při vítězství nad Dallasem 102:92. Pouze 183 centimetrů vysokému hráči těsně unikla možnost připsat si posedmé v sezóně triple-double, když nasbíral 31 bodů, 17 asistencí a devět doskoků.

NBA:
Cleveland - Boston 107:76, LA Lakers - Memphis 92:75, Miami - New York 122:105, New Orleans - Dallas 102:92, Sacramento - San Antonio 92:95, Toronto - Philadelphia 111:104.

Reklama

Související témata: