Hlavní obsah

Basketbalisté Lakers si v generálce na play off poradili s Utahem

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers zakončili základní část NBA výhrou nad Utahem 125:112. Úterní výsledek rozhodl o tom, že se oba soupeři střetnou v příštích dnech hned několikrát v úvodním kole play off. Nejlepším střelcem nejlepšího týmu Západní konference byl Andrew Bynum s 22 body, o zdařilé útoky hostů se nejvíce staral Deron Williams s 25 body a 13 asistencemi.

Článek

Lakers s 65 výhrami z 82 zápasů vyrovnali svou bilanci ze sezony 1986/87. Lépe se jim v základní části vedlo jen v letech 1971/72 a 1999/2000. Ve všech těchto případech kralovali i v následném play off a slavili mistrovský titul.

I bez svých opor Garnetta a Allena si poradili basketbalisté Bostonu s Philadelphií. Na její palubovce zvítězili 100:98 s přispěním 31 bodů Paula Pierce. Ten proměnil v utkání sedm tříbodových pokusů. Oba týmy se rovněž mohou potkat v úvodním kole play off, Philadelphia má ještě možnost v závěrečném hracím dnu základní části bojovat o šesté místo ve Východní konferenci.

Také duel mezi Atlantou a Miami připomínal svým nasazením spíše přípravný zápas před sezonou. Oba týmy na sebe narazí v play off, a tak šetřily většinu svých elitních hráčů pro důležitější chvíle. Největší hvězda Miami Dwyane Wade, jenž si v minulém utkání proti New York Knicks vylepšil osobní maximum na 55 bodů, se ani nepřevlékl do dresu. Utkání nakonec vyhrála Atlanta 81:79.

Základní část NBA skončí ve středu v noci 14 zápasy, které rozhodnou o složení zbývajících dvojic pro první kolo play off.

NBA:
Atlanta - Miami 81:79, LA Lakers - Utah 125:112, Philadelphia - Boston 98:100.

Reklama