Hlavní obsah

Po Clevelandu zahájili play-off NBA vítězně i Lakers

NEW YORK

Stejně jako v sobotu Cleveland ve Východní konferenci vstoupil vítězně do play-off NBA i nejlepší tým ze západní skupiny Los Angeles Lakers. V úvodním utkání proti Utahu zvítězili domácí basketbalisté 113:100, poté co základ úspěchu položili už v prvním poločase, který vyhráli o 22 bodů.

Článek

"Oni pak sice klepali na dveře, ale my je nepustili dovnitř," uvedl s 24 body nejlepší střelec Lakers Kobe Bryant. Sám se v průběhu nedělního utkání posunul na třetí místo v historické klubové tabulce kanonýrů v play-off. Součtem 3710 bodů předstihl Magika Johnsona a před sebou už má jen Kareema Abdula-Jabbara (4070) a Jerryho Westa (4457).

Pokud budou platit historické statistiky, Lakers by neměli mít s postupem problémy. Jejich kouč Phil Jackson totiž ještě nikdy neprohrál sérii, ve které se jeho tým ujal vedení 1:0 na zápasy. Takto jich předtím s Chicagem a Lakers rozehrál už 41.

Atlantě se podařilo znemožnit Miami a mužstvo nejlepšího ligového střelce Dwyanea Wadea deklasovala 90:64. Tým Heat zahájil vyřazovací boje nejslabším střeleckým výkonem v sezoně a počtem nastřílených bodů dokonce vyrovnal smutný klubový rekord v play off. Wade, který se dosud prezentoval průměrem přes 30 bodů, jich dal tentokrát 19.

To Denver měl velkou střeleckou oporu v Chaunceym Billupsovi, který se zaskvěl 36 body a především osmi úspěšnými trojkami z devíti pokusů. Svůj tým dovedl k přesvědčivému vítězství 113:84, zápas proti New Orleansu rozhodla šňůra 21:0 na přelomu třetí a čtvrté části.

V neděli doma neuspělo jen Orlando, které prohrálo s Philadelphií 98:100. Magic přitom vyhráli všechny tři vzájemné zápasy v základní části, tentokrát jim ale nestačilo ani 31 bodů a 16 doskoků Dwighta Howarda.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 1. zápasy:
Orlando - Philadelphia 98:100, Atlanta - Miami 90:64.
Západní konference - 1. zápasy:
LA Lakers - Utah 113:100, Denver - New Orleans 113:84.

Reklama