Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu díky trojce v závěru vyrovnali sérii

Dva úspěšné trojkové pokusy Raye Allena v závěrečné půlminutě pondělního duelu prvního kola play off NBA pomohly basketbalistům Bostonu vyrovnat sérii s Chicagem. Obhájci titulu zvítězili v druhém utkání 118:115 a k dvěma zápasům na palubovce Bulls pojedou za stavu 1:1.

Článek

Allen v klíčových okamžicích potvrdil pověst elitního střelce trojek a dal zapomenout na úvodní prohraný duel, v němž zaznamenal jen čtyři body.

I v pondělí bylo ovšem Chicago favoritovi více než vyrovnaným soupeřem a drželo naději na druhou výhru až do samotného závěru. Pětadvacet sekund před koncem čtvrté čtvrtiny Allen poslal svou tříbodovou střelou Boston do vedení 115:113, které následně vyrovnal nejlepší střelec zápasu Ben Gordon. Ten si vytvořil osobní maximum v play off 42 bodů, ale ani to Bulls nestačilo.

Poslední akce se totiž vydařila domácím Celtics. Rajon Rondo, jenž si v utkání připsal triple-double za 19 bodů, 16 asistencí a 12 doskoků, čekal s míčem několik sekund za hranicí střely za tři body a poté poslal rychlou přihrávku Allenovi, který neomylně zavěsil.

"Na tu chvilku jsem byl volný," komentoval závěrečné okamžiky třiatřicetiletý hrdina zápasu. Boston sice vedl v poločase o tři body, podle Allena ale snesl do té doby přísnější měřítko jen výkon Ronda. "Až ve třetí čtvrtině jsme si začali pořádně přihrávat a všechno zapadlo na své místo," dodal.

Vyrovnaný stav 1:1 je také v sérii Západní konference mezi San Antoniem a Dallasem. Spurs zareagovali na úvodní porážku pondělním vítězstvím 105:84, o něž se zasloužil 38 body Francouz Tony Parker.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 2. zápas:
Boston - Chicago 118:115, stav série 1:1.
Západní konference - 2. zápas:
San Antonio - Dallas 105:84, stav série 1:1.

Reklama