Hlavní obsah

Cleveland i Lakers vyhráli v play-off NBA i druhé zápasy

Oba nejlepší týmy základní části NBA jsou v prvním kole play-off v polovině cesty za čtyřmi výhrami. Cleveland jako vítěz Východní konference ve druhém vzájemném utkání porazil Detroit 94:82 a vede 2:0 na zápasy, stejně jsou na tom favorité západní skupiny Los Angeles Lakers po výhře 119:109 nad Utahem. Naopak Houston nedokázal podruhé dobýt halu Portlandu a po výsledku 107:103 je stav nerozhodný 1:1.

Článek

Cleveland soupeře po tři čtvrtiny drtil a v té poslední vedl už o 29 bodů, takže kouč nechal odpočívat hvězdného LeBrona Jamese. V závěru ho ale musel poslat na palubovku zpátky, protože Detroitu se podařila šňůra 27:5 a necelé čtyři minuty před koncem to bylo jen o sedm bodů.

"Sedm čtvrtin v minulém a tomto zápase jsme hráli fantastický basketbal. Kdybychom tu dnešní poslední pustili, zahodili bychom všechno, co jsme dosud dokázali," uvedl James, který nastřílel 29 bodů a doskočil 13 míčů. "Zklamalo mě to. Byli jsme trochu uspokojení a to si v play-off už nemůžeme dovolit," dodal.

Lakers potěšili vybranou společnost na místech pro VIP a vítězstvím dali dárek k 72. narozeninám svému vášnivému příznivci herci Jacku Nicholsonovi. S ním fandili Kobemu Bryantovi a spol. také Dustin Hoffman, Andy Garcia, Justin Timberlake a další osobnosti showbyznysu a sportu. Jazz prohráli ve Staples Centru už jedenáctý zápas za sebou a nezabránilo tomu ani 35 bodů Derona Williamse.

"Zdaleka nepřemýšlíme o tom, že je série hotová. Myslíme na třetí zápas," upozornil Bryant, který dal 26 bodů. Vloni Lakers prohráli na palubovce Utahu třetí i čtvrtý zápas konferenčního semifinále, než sérii vyhráli 4:2.

Portland dovedl k první výhře v play-off po šesti letech Brandon Roy, který Houstonu nasázel 42 bodů. V zápase se zřejmě uzavřela kariéra hostujícího pivota Dikembeho Mutomba, který se už v první čtvrtině zranil a musel být z palubovky odnesen na nosítkách s poškozeným levým kolenem.

"S basketbalem je konec," řekl po zápase čtyřiačtyřicetiletý konžský rodák a zadržoval slzy. Osminásobný účastník Utkání hvězd byl čtyřikrát v kariéře zvolen nejlépe bránícím hráčem ligy a s 3289 zblokovanými střelami je druhý v historickém pořadí soutěže. "Na palubovce jsem tam plakal, ale v šatně jsem si uvědomil, že je třeba zůstat pozitivní a poděkovat bohu za těch osmnáct skvělých let," dodal.

Play-off NBA - 1. kolo
Východní konference:
Cleveland - Detroit 94:82, stav série 2:0.
Západní konference:
Portland - Houston 107:103, stav série 1:1; LA Lakers - Utah 119:109, stav série 2:0.

Reklama

Související témata: