Hlavní obsah

Házenkáři Zubří jsou ve finále, postupu se přiblížila i Karviná

Házenkáři Zubří se stali prvními extraligovými finalisty. V třetím duelu ve středu nedali šanci Lovosicím, které porazili vysoko 35:19 a postoupili v nejkratším možném čase 3:0 na zápasy. Naopak druhá semifinálová série mezi pražskou Duklou a Karvinou přinesla další dramatický duel, ve kterém se nakonec po vítězství 24:22 radovali hosté. Karvinští obhájci titulu se tak ujali vedení 2:1 na zápasy.

Článek

Ve velice vyrovnaném utkání v Praze, kde ani jedno družstvo nedokázalo odskočit na větší brankový rozdíl, jednoznačně dominovala obrana podpořená výbornými zákroky brankářů. Teprve ve 20. minutě druhého poločasu se Karviná dostala do tříbrankového vedení a utkání dotáhla do vítězného konce. O postupu do finále může obhájce mistrovského titulu rozhodnout v neděli doma.

V Zubří se drželi hosté z Lovosic jen do osmé minuty prvé půle. Poté domácí hráči zpřesnili obrannou hru, rychlý útok i pohyb na hřišti a jasně ovládli palubovku. Ani v druhé polovině utkání se obraz hry nezměnil, a tak nejlepší tým základní části vyhrál jednoznačně o 16 branek. Do finále postoupilo Zubří i loni, tehdy podlehlo Karviné 0:3 na zápasy.

Semifinále play off extraligy házenkářů - 3. zápasy:
Zubří - Lovosice 35:19 (17:6)
Nejvíce branek: J. Hrstka 7/3, Mičkal 6/3, Míka 4 - Miler 7, Kratochvíl 4. Rozhodčí: Simu, Nesvadba. Sedmimetrové hody: 6/6 - 0. Vyloučení: 2:5. Diváci: 900. Konečný stav série: 3:0.
Dukla Praha - Karviná 22:24 (13:12)
Nejvíce branek: Stehlík 7, Polášek 6 - Petrovský 6/3, Hastík 5. Rozhodčí: Kohout, Padevět. Sedmimetrové hody: 4/2 - 5/4. Vyloučení: 8:8. Diváci: 550. Stav série: 1:2.

Reklama