Hlavní obsah

Basketbalisté Miami vyrovnali sérii s Atlantou

NEW YORK

Basketbalistům Miami se podařilo vyrovnat sérii play off NBA s Atlantou, když ve středu vyhráli na palubovce soupeře 108:93. Jejich výkon byl úplným opakem toho, co předvedli v prvním utkání 1. kola, kdy vstřelili jen 64 bodů.

Článek

Atlanta tentokrát nedokázala ubránit největší hvězdu Heat Dwyanea Wadea, jenž zaznamenal 33 bodů. Nejlepší střelec základní části NBA jen na konci první půle vstřelil 13 bodů za sebou včetně tří trojek.

"Udával tón zápasu. Když jsem mířil před zápasem do kabiny, slyšel jsem, jak se hráči baví a smějí se. On se zvedl, řekl, ať zmlknou a soustředí se jen na zápas," vyzdvihl přístup svého klíčového hráče kouč Erik Spoelstra.

Také Orlando se dokázalo z úvodní překvapivé prohry s Philadelphií oklepat a druhý zápas série vyhrát. Pod vítězství 96:87 se podepsal nováček Courtney Lee, jenž si 24 body vylepšil osobní maximum.

Tradiční tahoun domácích Dwight Howard se vyfauloval a v závěru se na lavičce mohl jen modlit, aby se hostům opět nepovedl zázračný obrat. Basketbalistům Sixers se podařilo smazat z osmnáctibodového manka plných 13 bodů, ale víc jim Orlando nepovolilo.

Již 2:0 na zápasy vede Denver nad New Orleans, když plně využil výhodu domácího prostředí. Nad svým soupeřem ve středu vedl od začátku zápasu a nakonec vyhrál 108:93 i díky 31 bodům Chaunceyho Billupse.

Východní konference - 2. zápasy:
Orlando - Philadelphia 96:87 (stav série 1:1), Atlanta - Miami 93:108 (stav série 1:1).
Západní konference - 2. zápas:
Denver - New Orleans 108:93 (stav série 2:0).

Reklama