Hlavní obsah

České basketbalistky se v Brně sešly k přípravě bez Steffanové

BRNO

Sedmnáctka českých basketbalistek se sešla ve čtvrtek v poledne v Brně k druhému soustředění před červnovým mistrovstvím Evropy v Lotyšsku. Oproti prvnímu tréninkovému kempu v minulém týdnu v Opavě se z reprezentace omluvila Milena Steffanová z Hradce Králové.

Článek

"Steffanová se podrobila nedávno operaci kolena a měla obavu, že by velkou zátěž její noha nevydržela," uvedl trenér českých reprezentantek Milan Veverka. Tomu ještě stále chybějí legionářky, jež dohrávají soutěže v zahraničních klubech.

"Na dalším soustředění začátkem května v Luhačovicích by se už měly i tyto hráčky objevit. Bude pochopitelně záležet na jejich zdravotním stavu," dodal Veverka. Týká se to zejména pivotky Ivana Večeřové, která má problémy s patou a ve Valencii nastupuje pouze k zápasům.

Mezi sedmnáctkou hráček chybí vedle nemocné Romany Hejdové zatím Martina Rejchová, Edita Šujanová, Jana Veselá a Kateřina Zohnová. "Na soustředění v Opavě jsme se věnovali útočným systémům. Nyní v Brně budeme pracovat hlavně na defenzivní činnosti a na programu bude také regenerace," nastínil nejbližší plány Veverka.

Reklama