Hlavní obsah

Volejbalisty Českých Budějovic dělí jedna výhra od titulu

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Volejbalisté Českých Budějovic vyhráli třetí finále extraligy nad Kladnem 3:0 a dělí je jediné vítězství od obhajoby prvenství. Úřadující mistr se ujal vedení 2:1 na zápasy a v pátek může znovu na domácí palubovce sérii ukončit i završit vítězný hattrick.

Článek

Po vyrovnaném úvodu se v polovině prvního setu dostali Kladenští do vedení 14:11, ale domácí blokař Sukuba a důrazným podáním Čajan náskok soupeře zlikvidovali. Kladenské obraně dělal potíže i Argentinec Bonini, díky němuž Jihočeši v závěru bodově odskočili a koncovku před dvěma tisícovkami diváků bezchybně zvládli - 25:20.

V úvodu druhého setu domácí tým pokračoval v náporu. Kladenský trenér Jindřich Licek si vybral první oddechový čas už za stavu 0:3. Mírný náskok Jihočechům vydržel do poloviny setu, kdy je potrápil taktickým servisem Fokt. Opět ale zaúřadoval Bonini a finále navíc zastihlo ve skvělé formě budějovického režiséra hry Sládečka, který dostal také pozvánku do slovenské reprezentace, a pod jeho taktovkou úřadující mistr dovedl set k vítězství 25:21.

Ve třetí sadě Jihostroj vedl o pět bodů 6:1 a rozjetý domácí tým už nepřipustil komplikace. Nejlepší muž na palubovce Bonini drtil protivníka od sítě i z třímetrové zóny. Přidal dělový servis stejně jako Sládeček a o vítězi bylo po výsledku 25:17 záhy rozhodnuto.

Třetí finálové utkání extraligy volejbalistů:
Jihostroj České Budějovice - Kladno 3:0 (20, 21, 17)
Rozhodčí: Labašta, Hudík. Čas: 80 min. Diváci: 2350. Stav série: 2:1.
Č. Budějovice: Sládeček, Bonini, Zach, Čajan, Pochop, Sukuba, libero Habada - Mach. Trenér: Brom.
Kladno: Skladaný, Svoboda, Böhm, Linz, Fokt, Sobotka, libero Minařík - Diviš, Šrámek, Barák. Trenér: Licek.

Reklama