Hlavní obsah

Ve volejbalové reprezentaci je osm hráček z české extraligy

BRNO

Osm volejbalistek z domácí extraligy a jedenáct legionářek zařadila trenérka Táňa Krempaská do širší nominace národního týmu, který v květnu čeká kvalifikace mistrovství světa. Český výběr se na úvod přípravy sejde v Brně v pondělí, pět dnů po skončení extraligového finále.

Článek

Z mistrovského Prostějova dostalo reprezentační pozvánku trio Jelínková, Kučerová, Tomanová, stříbrné Brno dodalo do týmu Jášovou a Kubínovou. V kádru jsou i blokařky Brejchová a Kallistová z pražského Olympu a Vlásková ze Slavie.

Začátek přípravy ještě některé hráčky ze zahraničních soutěží nestihnou. "Plchotová hraje finále polské ligy, v Itálii ještě pokračují Matuszková, Šenková a Hasalíková," řekla Krempaská.

V kádru je po několikaleté odmlce i zkušená blokařka Kateřina Bucková, dvojnásobná vítězka Ligy mistryň s Cannes a nejlepší česká volejbalistka roku 2003. V 31 letech je nejzkušenější hráčkou národního týmu.

"Do Vánoc hrála velmi dobře v Itálii, ale pak musela z rodinných důvodů odejít a začala se opět připravovat s Cannes. O reprezentaci projevila zájem a my takovou hráčku samozřejmě vítáme," prohlásila Krempaská.

Volejbalistky odehrají 5. a 6. května v Brně dva přípravné zápasy s Maďarskem. O týden později je čeká kvalifikační skupina v Bulharsku, kde se vedle domácího celku utkají ještě s Rumunskem, Moldavskem a Albánií. Do letní závěrečné fáze kvalifikace MS 2010 postoupí tři družstva.

Širší nominace ČR:
Jelínková, Kučerová, Tomanová (všechny Prostějov), Jášová, Kubínová (obě Brno), Brejchová, Kallistová (obě Olymp Praha), Vlásková (Slavia Praha), Matuszková (Arsizio/It.), Havelková (Sassuolo/It.), Hasalíková (Cortese/It.), Šenková (Parma/It.), Plchotová (Muszyna/Pol.), Horká (Bielsko Biala/Pol.), Mühlsteinová (Bialystok/Pol.), Adlerová (Tenerife/Šp.), Pastulová (Schwechat/Rak.), Havlíčková (Weert/Niz.), Bucková (Cannes/Fr.).

Reklama

Související témata: