Hlavní obsah

Karviná porazila Duklu i potřetí a zahraje si se Zubřím o titul

KARVINÁ

Házenkáři Karviné se stali druhými finalisty nejvyšší domácí soutěže. V dramatické semifinálové sérii vyřadili obhájci prvenství pražskou Duklu 3:1 na zápasy. V nedělním čtvrtém utkání vyhráli Moravané na vlastní palubovce 24:23 a mohou se těšit na reprízu loňského souboje o titul proti vítězi základní části Zubří.

Článek

Také ve čtvrtém utkání obou soupeřů viděli diváci velké drama. Hosté začali velice svižně. Hráli s velkým pohybem a přesně stříleli. V 15. minutě vedli dokonce 10:4. Domácí naopak hráli do té doby zakřiknutě, nedařilo se ani brankáři Mrkvovi.

Pak však Baník vstřelil pět gólů za sebou a ve 23. minutě byl stav 9:10. Také po změně stran udávali tempo hosté, Karvinští se ujali poprvé vedení až v 51. minutě. Ve velice nervózním závěru nejprve domácí Heinz ani Petrovský neproměnili sedmimetrové hody, poté byli v dresu Dukly vyloučeni Brabec za ránu pěstí a jeho spoluhráč Weigner.

V koncovce nakonec domácí udrželi vítězství, když je podržel s padesátiprocentní úspěšností gólman Mrkva. "Přijel jsme do Karviné jednoznačně vyhrát. Tak také vypadal začátek střetnutí, hráli jsme ve velkém pohybu a s chutí. Ve druhém poločase se vše obrátilo proti nám. Dávali jsme větší prostor Karviné, která toho využila a těsně zvítězila. Jsem zcela zklamán," litoval ztraceného náskoku kouč hostů Pavel Pauza.

Naopak domácí, které čeká první finále v Zubří až 8. května, ovládla vítězná euforie. "Do 18. minuty zápasu jsme tahali za kratší konec. Ve druhém poločase se ale karta obrátila. S obrovským nadšením a vůlí jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Mám z toho obrovskou radost, protože řada odborníků nás již dávno odepisovala," vyzdvihl své hráče domácí trenér Jaroslav Hudeček.

V utkání skupiny o páté až osmé místo dokázal Jičín smazat šestibrankovou ztrátu z prvního duelu v Kopřivnici a po výhře 30:22 si zahraje o konečnou pátou příčku proti Hranicím.

Play-off házenkářské extraligy mužů:
Semifinále - 4. zápas:
Karviná - Dukla Praha 24:23 (13:13)
Nejvíce branek: Šulc 5, Pavlíček a Hastík po 4, Petrovský 4/3 - Stehlík 8, Polášek, Kotrč a Škvařil po 3. Rozhodčí: Novotný, Horáček. Sedmimetrové hody: 5/3 - 0. Vyloučení: 2:7. Diváci: 1200. Konečný stav série: 3:1.
Odvetné utkání skupiny o 5. místo:
Jičín - Kopřivnice 30:22 (17:9)
Nejvíce branek: M. Bareš a Brykner po 5, Kvasnička 5/1, Rychna 4/1 - Veřmiřovský 5, Opálka a Krejčiřík po 4. Rozhodčí: Skružný, Kavulič. Sedmimetrové hody: 4/3 - 3/2. Vyloučení: 3:6. Diváci: 300. První zápas 18:24, postupuje Jičín.
Skupina o 9. místo - 2. kolo:
Hustopeče - Bystřice pod Hostýnem 24:24 (15:16)
Nejvíce branek: Hubáček 6, Pernička, P. Semerád a Jahoda po 4 - Indrák 8, Šíra 5, Juránek 4. Rozhodčí: Macho, Hájek. Sedmimetrové hody: 6/1 - 6/2. Vyloučení: 4:9. Diváci: 120.

Reklama

Související témata: